DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettelnek jól jön a 2019-es szabályváltozás

A Formula-1-es pilóták mindig is kitűnő kondíciójukról voltak ismertek. A kötelezően mindig fitt mezőnyben hátrányt szenved, aki túlsúlyos. Vettel nem tartozik közéjük, de így is örülhet a jövő évtől.

Általában nagyon szigorúan megszabott étrend szerint élik napjaikat a száguldó cirkusz résztvevői, a túlsúly komoly tizedmásodpercekbe kerül a pályán, így teljesen természetes szinte mindenki számára, hogy az évad versenyhétvégéin a lehető legjobb formában legyen.

Bár rendkívül megterhelő munkát végeznek, azért a pilóták életében is akadnak napok, amikor megszegik az írott és íratlan étkezési szabályokat. Sebastian Vettel testsúlya a mezőnyben a legkisebb, így talán kevésbé érzi magát bűnösnek, amikor kedvenc édességeiből falatozik.

Vajon jövőre elkezd kicsit gömbölyödni Sebastian Vettel?


„Szinte állandóan elfoglaltak vagyunk a zsúfolt, éves programok miatt, de szerencsére időnként lehetőségünk nyílik, hogy egy kicsit csaljunk a szigorú étkezési szabályokban. Nagy rajongója vagyok az édességeknek és desszerteknek. Szerencsére nem vagyok éppen egy túlsúlyos ember, így jóval nagyobb a mozgásterem a kilókat tekintve” – ismerte el a négyszeres világbajnok német versenyző a Bild című lapban.

Az év elején mért adatok szerint Vettel mindössze 64 kilót nyom, míg a mezőny legnehezebb tagja Nico Hülkenberg 74 kilóval. Elméletileg a könnyebb pilóták feltétlenül előnyben vannak súlyosabb társaikkal szemben, de ennek idén vége szakad.

2019-től kezdve ugyanis változik a szabályzat, meghatároztak egy minimális súlyt a pilóták számára, egészen pontosan 80 kilogrammot. Ez annyit jelent, hogy a pilóta testsúlyát ki kell pótolni annyi ballaszttal, hogy elérje a nyolcvan kilót. Ez jó hír a nehezebb pilótáknak is, illetve Sebastian Vettelnek is, mert az édesszájú versenyző vélhetően többször engedi meg magának a jövő évtől kedvenc édességei fogyasztását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: