DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen Monacóban maga alá zuhant

Monte-Carlóban, felesleges vezetői hiba miatt egy lehetséges győzelmet veszített el Max Verstappen. A Red Bullnál még sosem látták ennyire levertnek a hollandot, mint monacói 9. helye után.

Már a csütörtöki edzéseken látszott, hogy a bikák nagyon erősek lesznek a hercegségben, ezt később alá is húzták teljesítményükkel. Remek eredményt viszont csak Daniel Ricciardo érhetett el, mivel Max Verstappen nem tudott részt venni az időmérő edzésen az FP3 végén történt ütközése miatt. A mezőny végéről pedig Monacóban lehetetlen jó eredményt elérni, csak a 9. hely jött össze.

Ugyanakkor ausztrál csapattársa megnyerte a versenyt, ezért lehet különösen fájó az idén rengeteget hibázó holland számára, hogy csak két pontocskát szedett össze, mert minimum egy második helyet veszített el szombati felesleges bakijával, de könnyen lehet, hogy negyedik futamgyőzelmét dobta oda könnyedén.

A Red Bull főtanácsadója úgy véli, a Verstappent ért kritikák részben jogosak, de most már hagyni kellene felállni a padlóról a fiatal tehetséget, mert morálisan jelenleg nagyon mélyen van.

Verstappen itt már sejtette, hogy monacói hétvégéjének lőttek


„Szinte soha nem láttam még ennyire kimerültnek és levertnek őt, mint Monte Carlóban. Nagyon a szívére vette ezt a hibát. Leginkább azért, mert csapattársa learatta a babérokat, neki pedig csak egy gyengécske kilencedik helyezés jutott” – nyilatkozta Helmut Marko.

Valóban kezelhetetlen lenne és sosem tanul? „Nem, nem erről van szó. Nem az a probléma, hogy teljesen irányíthatatlan és kezelhetetlen lenne, ahogy sokan állítják. Viszont féktelen ambícióval rendelkezik, hogy mindig, minden helyzetben elől akar lenni.”

„Visszatérve Monte-Carlóra, abban a bizonyos körében három tizedes előnye volt Ricciardóval szemben. Ha az uszoda környékén elénk kerül egy másik autó, el kell venni a gázt, nem szükséges állandóan, minden helyzetben a legjobb időt megfutni. Tudni kell, mikor fontos és mikor nem fontos valami” – tette hozzá Marko.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: