DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon átveheti a vezető szerepet Pereztől

Meglehetősen balszerencsésen kezdődött Esteban Ocon szezonja, de Monacóban kitűnően teljesített. Tavaly Kanadában kaptak össze először csapattársával, ám az eredményt megismételné.

2017-ben még a negyedik erő volt a Force India, most a gyenge szezonkezdet miatt bőven van mit behoznia a rózsaszín istállónak. Tavaly, újonc létére is remekül tartotta a tempót tapasztalt csapattársával, Sergio Perezzel, sőt, Kanadában gyorsabbnak tűnt nála.

A konfliktus éppen abból adódott, hogy az istálló finoman kérte a mexikóit, hogy engedje el a gyorsabbnak tűnő Ocont, hogy legalább az egyik Force India meg tudja magát védeni a hátulról érkező Sebastian Vettellel szemben. Perez nem tett eleget a kérésnek, a négyszeres világbajnok pedig meg is ette mindkét rózsaszínű autót.

A fiatal francia így is hatodik lett, bár kissé mérges volt csapattársa viselkedése miatt. Montrealt idén is várja. „A pálya abszolút a kedvenceim közé tartozik. A város légköre lenyűgöző, ilyenkor egész Montreal egy nagy motorsport-fesztivállá válik” – nyilatkozta Esteban Ocon.

Esteban Ocon megismételné tavalyi eredményét


„Mindig mondom, hogy nagyon szeretem az itteni sikánokat. Nagy kihívást jelentenek, a pálya egésze elég technikás, imádok rajta vezetni. Különösen az utolsó kanyar a kedvencem, a Bajnokok fala rettentően közel van” – tette hozzá a huszonegy éves francia.

„Tavaly fantasztikus hétvégénk volt Montrealban, a Ferrarik ellen harcoltunk és a végén is jó eredményt értünk el. Az ilyen típusú pályákon mindig jól teljesítünk, így remélhetőleg erős pontszerző helyen végezhetek és megtartom jó formámat” – utalt monacói hatodik helyezésére Ocon. 

A gyenge idénykezdet után lassan elkapja a fonalat a Force India, ám pontszámban Perez – hála a bakui dobogós helyének – még mindig jócskán előtte van. Monacóban jelentősen faragott a hátrányból Ocon, egy újabb hasonló eredménnyel ismét magához ragadhatná a vezető szerepet csapaton belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: