DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem utoljára láttuk Marquezt F1-es autóban

Óriási élményben volt része a négyszeres MotoGP-bajnok Marc Marqueznek, a Red Bull F1-es versenyautóját vezethette. A bikák főtanácsadója szerint jó eséllyel nem utoljára.

A motorversenyzésben már évek óta tudjuk, hogy a fiatal spanyol kivételes tehetség. Ne feledjük, amint fellépett a királykategóriába, azonnal világbajnokká koronázták 2013-ban, azóta pedig még háromszor tudott ismételni (öt szezonból négyszer lett első) és idén is ő vezeti az összetettet, mugellói bukása ellenére is.

Kedden nagy napra ébredt Marc Marquez, egy némileg átalakított, 2012-es RB8-asban, (Toro Rosso festéssel), Honda V8-as motorral felszerelve az Osztrák Nagydíj helyszínén körözhetett. Összesen 43 kört tett meg a Repsol Honda motorosa, nem kis nevek segítették felkészülését. 

A tulajdonos Dietrich Mateschitz mellett a Honda motorsport-főnöke, Masashi Yamamoto, a Mercedes tanácsadója, Niki Lauda, valamint a korábbi Red Bull-versenyző, Mark Webber is jelen voltak. Bár hivatalosan nem hozták nyilvánosságra a köridőket, a Motorsport.com információi szerint a MotoGP-ász 1:14,9-es legjobb időre volt képes. Ez nagyjából tíz másodperccel gyengébb Valtteri Bottas tavalyi, valamint hat másodperccel Felipe Massa négy évvel ezelőtti pole-pozíciós köridejénél.

Marquez élvezte a száguldást, a Red Bull-főnököt pedig lenyűgözte vezetésével


„Marc mostani teljesítménye nagyon meggyőző benyomást tett ránk! Rövid idő kellett csak neki, hogy jelentősen javítson eredményein. Egyszer sem csúszott ki, vagy perdült meg (bár más források említenek egy megforgást az utolsó kanyarban). Ilyen rövid felkészülés után ilyen teljesítményt nyújtani hatalmas tehetségről árulkodik” – nyilatkozta Dr. Helmut Marko a Speedweek szaklapnak.

„A reggeli után teljesen nyugodt volt, amint pedig beült az autóba, azonnal 100%-osan a feladatára fókuszált, a pályán pedig igazi csúcsteljesítményt hozott ki magából. Ez az ember igazi vérprofi, körről körre javult” – dicsérte mentoráltját Mark Webber. 

„Idáig nagyon kevés olyan különleges tehetség született, mint például John Surtees, aki két és négy keréken is a csúcsra ért. Marcnak esélye lehet erre. Egészen biztos, hogy nem most láttuk utoljára Formula-1-es autóban ülni” – tekintett előre sokat sejtetően Helmut Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: