DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mercedes: Montreal már nem lesz unalmas

Nem a legizgalmasabb F1-es versenyhétvégén vagyunk túl. Monacóban gyakorlatilag az élmezőny úgy fejezte be a futamot, ahogy elkezdte. Wolff szerint Kanada izgalmasabb futammal kecsegtet.

Daniel Ricciardo végig uralta a monacói hétvégét, és az előzetes várakozásoknak megfelelően meg is nyerte a futamot. Mögötte sem történt nagy meglepetés: az első hat versenyzőt ott intették le a végén, ahonnan elrajtoltak. 

Ez természetesen a pálya karakterisztikájának is köszönhető: Monacóban nagyon kevés az előzési pont és rendkívül szűk a hely, így Sebastian Vettel például nem tudott elmenni a Red Bullal szinte egész futam alatt küszködő Daniel Ricciardo mellett.

wolff-montreal-izgalmas-futamarol-2018



Az idei évre egyébként egy-két kivétellel nem lehet panaszunk, hiszen Bahrein, Kína és Baku is jó versenyeket hozott. Toto Wolff szerint benne van a pakliban, hogy néha becsúszik egy-egy unalmas futam: „Nagyon sok komment született az előző verseny óta, hogy mennyire bizonyult érdekesnek. Úgy gondolom, ez egy olyan dolog, amit arányaiban kell nézni: néha egy focimeccs 0-0-val végződik, néha pedig egy hat gólos thrillert láthatunk. Ez is része a sport hullámvölgyeinek.”

A Mercedes csapatvezetője azt is megindokolta, miért vár más futamot Kanadában: „Montrealnak olyan vonalvezetése van, ami mindig izgalmas futamokat hoz. Ez egy olyan pálya, ahol az előzés nem annyira nehéz, a sebesség magas, a srácok pedig a határon mennek az autókkal.”

Az osztrák szerint egy kissé valóban hajazni fog a hétvége a monacóira, de itt valószínűleg nem lesz olyan kulcsfontosságú a kvalifikáció, mint a hercegségben: „Hasonlóan a betonfalak itt is keményen büntetnek bármilyen hibát, és a versenyzőknek kell az önbizalom, hogy teljes egészében ki tudják használni a pályát az időmérőn, amikor minden hely számít ezen a rövid körön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: