DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lauda: Ricciardo félrevezeti a Red Bullt

Hetek óta téma a sajtóban, hogy Daniel Ricciardo a Ferrarihoz, vagy a Mercedeshez igazolna jövőre. Niki Lauda szerint azonban az ausztrál egyáltalán nem tárgyalt a német gyártóval.

Az természetes, hogy minden pilóta minden alkalommal igyekszik a legjobb feltételeket kiharcolni és a lehető legjobb istállóhoz szerződni. A Mercedes-Ferrari duó jelenleg kiemelkedik a többiek közül, de időnként a Red Bull is bele tud szólni a két nagyágyú párharcába.

Ennek egyik bizonyítéka, hogy Daniel Ricciardo már két futamgyőzelmet is aratott az energiaitalosokkal idén. A bikák Verstappen mellett (akivel már ősszel hosszabbítottak) az ausztrált is szívesen megtartanák, ám ő jó ideje kivár. Sokak szerint a Mercedesnél, vagy a Ferrarinál vár egy megüresedő helyre.

Ricciardo valójában soha nem is tárgyalt a Mercedesszel?


A híresztelésnek táptalajt adott, hogy sem Bottasnak, sem Hamiltonnak nincs még szerződése a jövő évre, miközben utóbbinál már tavaly október-november környékére várták, hogy hosszabbít a Mercedesszel. Bár Lauda néhány hete azt nyilatkozta, hogy 110%, hogy a négyszeres bajnok brit továbbra is náluk fog versenyezni, még mindig nem történt meg az aláírás.

Helmut Marko és Niki Lauda is jelen volt Marc Marquez F1-es tesztjén, Ausztriában, így kicsit el is beszélgettek. „A Mercedes december óta azon munkálkodik, hogy Hamilton kontraktusát meghosszabbítsa. Remélem, minél előbb pont kerül az ügy végére, mert ameddig Lewis nem ír alá a Mercedeshez, Daniel (Ricciardo) nem hosszabbít velünk” – nyilatkozta a Red Bull főtanácsadója.

Osztrák kollégája azonban egyáltalán nem értett vele egyet. „Ricciardo csak félrevezet titeket ezzel, hogy halasztja a hosszabbítást. Amit Lewis kap, senki más nem kaphatja meg. Egyébként pedig egyáltalán semmilyen ajánlatot nem tettünk Ricciardónak” – reagált Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: