DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Külön szektort kapnak Stroll rajongói Montrealban

A Williams mindent megtesz azért, hogy a Kanadai Nagydíjon kiküszöbölje a Monacóban rajta esett csorbát, és abban bíznak, hogy pilótáik végre-valahára a legjobb tízben végeznek ezen a gyors pályán.

Vélhetően egy ideig nem felejti el a Williams csapata azt a hibát – nem tették fel mind a négy kereket Szergej Szirotkin autójára 3 perccel az indítás előtt –, amivel tökéletesen tönkre tették a saját versenyüket Monacóban, míg Lance Stroll kétszer is defektet kapott, mert a mérnökök nem tudták kijavítani az autó technikai gondját. Nos, az idén egyébként rémes szezont teljesítő korábbi világbajnok istálló most esélyt lát a javításra, ráadásul éppen Stroll hazai versenyén, ahol tavaly is pontszerzőként zárt a fiatal kanadai. A grove-i alakulat a Pirelli által Montrealba vitt három keverékből – szuperlágy, ultralágy és a hiperlágy – a versenykörülmények között Monacóban debütáló hiperlágy abroncsokban bízik elsősorban.

williams-montreal1



„Nagyon vártuk már a montreali hétvégét, hiszen Lance miatt ez az egyik hazai versenyünknek számít. Nem véletlenül vagyunk bizakodók a monacói hibák után, ugyanis Lance tavaly itt szerezte meg első Formula-1-es pontjait. Ez a pálya teljesen más, mint a legutóbbi versenyhelyszín, sokkal több nagyon gyors szakasz található meg benne, így kisebb leszorítóerőre, ugyanakkor erős motorra és fékekre van szükség. Van azonban néhány nagyon lassú kanyar, és az itteni alacsony tapadás miatt sok múlik azon, miként kezeljük a gumikat. A hiperlágy keverék igencsak minőségi abroncs, és ez nagy segítségünkre lehet a hétvége során. Hiszem azt, hogy ezúttal hiba nélkül teljesítjük az edzéseket és a futamot, és a Monacóban már bedobott fejlesztések segítségével mindkét pilótánk képes lesz idei legjobbját elérni” – jelentette ki a csapat sajtóközleményében Paddy Lowe műszaki igazgató.

williams-stroll-montreal

Természetesen ez a hétvége inkább a hazai versenyére készülő Strollról szól majd a Williamsnél, aki nagyon készül a hétvégi megmérettetésre.

„Talán nem meglepő, de számomra ez a szezon kedvenc versenye, amit nagy motivációval és izgalommal várok. Idén megleptek a szervezők azzal, hogy a rajongóimnak egy saját szektort biztosítottak a lelátón, ami nagyon különleges látvány lesz a számomra. A pálya gyors és karakteres, sok helyen nagyon közel vannak a falak, ám sok olyan része is van, ahol lehet előzni” – árulta el a fiatal kanadai pilóta.

williams-szirotkin-montreal

Orosz csapattársa viszont vele ellentétben most fog először körözni a Gilles Villeneuve-ről elnevezett pályán.

„Még sosem versenyeztem Montrealban, de mivel tudom róla, hogy nagyon trükkös és gyors pálya, biztos vagyok abban, hogy élvezni fogom a száguldást. Nincs sok hely hibázni, a sok gyors egyenest lassú kanyarok váltják, azaz igazán izgalmas napok várnak rám” – közölte Szirotkin.

A csapat egyben azt is bejelentette, hogy a Magyar Nagydíjat követő kétnapos teszten ezúttal is a két tartalékpilóta, Oliver Rowland és Robert Kubica vezeti majd az autót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: