DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Carey: Hanoiban lehet a következő utcai verseny

A Formula-1 új vezetője szerint egy vietnámi futam kompenzálná Malajzia kiesése miatt a sportág ázsiai területvesztését, ugyanakkor ahhoz ragaszkodna, hogy továbbra is Európa legyen a száguldó cirkusz központja.

Chase Carey, a Formula-1 tulajdonos cégének, a Liberty Mediának az elnök-vezérigazgatója továbbra sem mondott le arról, hogy új, izgalmas helyszínekkel bővítse a világbajnokság versenynaptárát. Legutóbb például elárulta, hogy Miami után Vietnám lehetne a legújabb helyszín, miután Hanoi utcáiban remek lehetőséget látnak egy következő városi futam megrendezésére. Ráadásul nem titkolja, azért is szükség lenne egy délkelet-ázsiai helyszínre, mert ezzel Malajzia kiszállásával keletkezett veszteségeket is pótolni lehetne a térségben. Ugyanis az ázsiai kontinenst tartja a Formula-1 és a világpiac egyik növekedési motorjának.

carey-vietnam-dppi



„Vietnám minden szempontból érdekes ország, amely sok szempontból felkelti a világ érdeklődését, így nem csoda, ha mi is szeretnénk ott jelen lenni. Amennyiben az ország csatlakozik a Formula-1-hez, örülünk annak a lehetőségnek, hogy ismét növekedni fog a jelenlétünk a térségben” – állította az f1i.com-nak Carey.

A Liberty Media első embere ugyanakkor kijelentette, bármennyire is növelik a jelenlétüket az amerikai és az ázsiai kontinenseken, a sportág központja továbbra is Európa marad.

„Nekünk egy célunk van, hogy mindenhol jelen legyünk a világban, ugyanakkor kifejezetten építünk azokra az alapokra, melyet Európa jelent a Formula-1 számára” – tette hozzá Carey.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: