DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris azonnal beülhetne a Toro Rossóba

A külföldi sajtó megerősítette, amit a formula.hu már Monacóban pedzegetett: a Toro Rosso azonnali hatállyal le akarja cserélni Brendon Hartley-t a McLaren tehetségére, Lando Norrisra – az ügyletben azonban a McLarennek is van egy-két szava.

Szűk két hete számoltunk be exkluzív értesülésünkről, amely szerint a Red Bull Formula-1-es csapata azért teper, hogy minél hamarabb Brendon Hartley helyére ültesse a brit autósport egyik fiatal sztárját, a McLaren által nevelgetett Lando Norrist. A történet előbb csak pletykának indult, ám mi tovább nyomoztunk: a Monacói Nagydíjon rendezett egyik mclarenes sajtótájékoztatón nem mást, mint a csapat versenyigazgatóját, Eric Boullier-t kérdeztük, Wokingban biztosnak érzik-e a fiatal brit „otthon” maradását. A kérdésre Boullier enyhén kitérő válasszal reagált, se nem tagadta, se nem erősítette meg a pletykákat, amelyek szerint kérője akadt Norrisnak. 

norris-boullier-2018



Ahogy azt több híroldalon is láthatjuk, a sajtó egy része mára kapta fel a témát. Brit lapok értesülései szerint a Toro Rosso valóban azzal a céllal kopogtatott a wokingiaknál, hogy az F1-ért nem túlzottan lelkesedő és nem is túl jól teljesítő Hartley helyére minél hamarabb egy cserét találjon. A média természetesen azonnal felkereste a témában a McLarent, a csapat rövid reakciója pedig így hangzott: „Nem lep meg minket, hogy más csapatok megkeresik a pilótáinkat. Kétségtelen, hogy ők is annyira tehetségesnek tartják versenyzőinket, mint mi magunk.” Ezzel a két mondattal megerősítve a fenti híreszteléseket. 

A hírek szerint a Red Bull azonban hiába próbálkozott, a McLaren azt szeretné, ha Norris most minden figyelmével a Formula-2-re koncentrálna, amely kategóriát egyébként négy versenyhétvége után 27 ponttal vezet. 

A formula.hu természetesen azóta is figyelemmel kíséri az ügyet. Forrásaink szerint a helyzet nem annyira egyszerű, ahogyan a brit lapok jelenleg tálalják: a McLaren cáfol, de Helmut Marko és a Toro Rosso állítólag elszántabb, mint valaha. Úgy tudjuk, most az a céljuk, hogy Norris a Francia Nagydíjtól váltsa Hartley-t...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: