DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Newey: Verstappennek magára kell hallgatnia

Max Verstappen folyamatosan hibázik az utóbbi hétvégéken: legutóbb Monacóban bakizott, de Adrian Newey szerint egyedül ő tud kijönni a hullámvölgyből, nem pedig mások tanácsaival és kritikájával.

A fiatal holland pilóta szinte lemásolta a 2016-os balesetét a monacói hétvégén: ugyanabban a kanyarban és ugyanúgy ütközött a falnak, és törte össze a Red Bullt. Ennek következtében az utolsó helyről rajtolhatott, ami idén már sokadik versenyét tette tönkre. A hétvége pozitívuma számára, hogy a mezőny végéről a futamon egészen a kilencedik pontszerző pozícióig menetelt előre.

Max Verstappent látszólag hidegen hagyja a kritika, de Adrian Newey másképp gondolja a helyzetet: „Mindannyian emberek vagyunk. Megpróbálhatja, és vállat rándíthat mindenki véleményére, de amikor valakinek olyan sorozata van, mint neki, már ő is feltesz magának kérdéseket. Ez természetes.”

 horner-verstappen-hibairol-2018



A Red Bull főtervezője szerint nem kell félteni a hollandot: „Ennek ellenére úgy gondolom, elég kemény ahhoz, hogy túllépjen ezen. Ez egyike volt a rossz pillanatainak, de ő egy remek versenyző, nagyon gyors, és egy ponton el fogja felejtetni ezt a rossz sorozatot, és ismét sínen lesz.”

„A versenyzői lét része, ha az ember a hibáiból tanul, és úgy vélem, ő elég okos ahhoz, hogy ezt meg tudja csinálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: