DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc egyik legjobb idei versenyére számít

A Sauber-Ferrari monacói születésű pilótája, Charles Leclerc szerint az év egyik legjobb teljesítményét nyújthatja csapata a soron következő, hétvégi Kanadai Nagydíjon.

A monte-carlói versenyző nagyszerű formában van, több társától is kapott már dicséretet az éven, és annak ellenére is erős versenyre számít saját magától és a csapattól is, hogy még soha nem vezetett a Circuit Gilles Villeneuve-ön korábban.

Leclerc úgy véli, a pálya vonalvezetése és karakterisztikája fekszik majd az autójuknak, valamint véleménye szerint a szezon nehezén már túl van a svájci istálló: „Barcelonában szerencsére sokkal jobban mentünk, mint vártuk, viszont Monacóban már szenvedtünk. Rendkívül nehéz volt irányítani az autót az időmérőn, de elégedett vagyok a 14. rajthellyel, amit ott sikerült megszereznünk. Úgy érzem, a Q1-es és a Q2-es körömre is büszke lehetek, mert a lehetőségekhez képest ki tudtam hozni a maximumot a kvalifikációból.”

„A verseny mindannyiunkat meglepett kissé, mivel jobb volt a tempónk, mint gondoltuk. Szóval a két legnehezebb versenyen már talán túl vagyunk, igaz Paul Ricard-ról nem tudok nyilatkozni, de szerintem sikerült magunk mögött hagynunk az év legkeményebb részét. Arra számítok, hogy Montreal az egyik legjobb idei versenyünk lesz.”

Leclerc újabb jó eredményre számít


A monacói sokat gyakorolt a szimulátorban, hogy megismerje a Kanadai Nagydíj helyszínét, és minden percét élvezte: „Élvezetes volt kipróbálni a szimulátorban ezt a pályát, szóval alig várom, hogy megtapasztaljam, milyen itt valójában vezetni. Véleményem szerint megmutattuk, hogy a Sauberben igenis van potenciál, és a pálya karakterisztikája arra enged következtetni, hogy ezen a hétvégén is számolni kell velünk” – zárta gondolatait Charles Leclerc.

Házon belül egyértelmű Leclerc fölénye, hiszen míg Marcus Ericsson csak 2 pontot gyűjtött eddig, a monacói pilóta már 9 egységgel járult hozzá csapata idei teljesítményéhez, Montrealban pedig még közelebb kerülhetnek a Haashoz és a Toro Rossóhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: