DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton hazája: A világbajnok félelmetes Kanadában

Már-már verhetetlen Kanadában a Mercedes F1-es pilótája, eddig hétszer ért itt célba, abból hatszor nyert - lesz bárki, aki megállítja őt az előttünk álló hétvégén, vagy tovább nyújtja a szériáját?

Kedvenc Formula-1-es helyszínére látogat hétvégén Lewis Hamilton, a négyszeres világbajnok ugyanis hihetetlenül érzi a montreali pályát: eddig tíz alkalommal indult itt és ebből hatszor nyerni tudott itt, közte F1-es pályafutása első sikerével, még újoncként. Tegyük hozzá, hogy tízből hat pole-pozíciója is van ezen a pályán és eddig csupán egyetlen egyszer szorult ki az első sorból...

Bónuszként azt se felejtsük el, hogy harmadik helynél sosem végzett még hátrébb itt, amikor beért és a csapattársait 9-1-re verte az időmérőkön, méghozzá átlagosan fél másodperces különbséggel - egyedül 2014-ben kapott ki, akkor 79 ezreddel gyorsabb volt nála Nico Rosberg. Egyébként a tíz itteni szerepléséből háromszor esett ki és egyszer lett harmadik a hat győzelme mellett, az időmérőkön pedig a hat ploe-pozícióján felül háromszor volt második és egyszer, még 2011-ben ötödik.

lewis



És hogy miért fekszik neki annyira ez a pálya? "Ez kicsit olyan, mint egy gokart-pálya, nagyon technikás és fekszik az agresszív stílusnak. Itt alapvetően sokkal agresszívebbnek kell lenni, mint más pályákon" - magyarázta saját sikereinek titkát Hamilton, aki éppen egy hármas győzelmi szériában van Kanadát tekintve, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is nyerni tudott itt.

"Fenomenálisan fékez, hihetetlenül későn lép a pedálra és ezt képes minden egyes körben megcsinálni" - mondta korábbi csapattársáról a 2016-os világbajnok Nico Rosberg. "Nagyon preeczíen támadja a kerékvetőket és bár Kanadában nagyon nehéz egy igazán jó kört összerakni, ő képes rendkívül precízen vezetni itt."

Azt se felejtsük el persze, hogy ez a vonalvezetés a Mercedesnek is kedvez, Hamilton egyébként sincs rossz formában, így nagy kérdés, hogy bárki képes lesz-e őt megállítani Montrealban - tavaly Valtteri Bottas bő hét tizedmásodpercet kapott tőle az időmérőn...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: