DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly: Négy helyen is háromszáz felett megyünk

A Toro Rosso fiatal francia pilótája életében először versenyez Montrealban, ahol a sok franciaajkú lakos miatt szinte hazai pályán érezheti majd magát, ám az ottani akcentust még szoknia kell.

A 2018-as Formula-1 világbajnoki szezon egyik eddigi meglepetésembere kétségkívül a mezőny újonca, Pierre Gasly. A fiatal francia eddig 18 pontot szerzett hat futam alatt, legutóbb a hetedik helyen zárt Monacóban, így nem csoda, ha a Toro Rosso vezetői benne látják a jó folytatás letéteményesét. Ráadásul jó hír lehet a faenzai kiscsapatnak, hogy a motorszállítójuk, a Honda állítólag olyan új erőforrást visz Kanadába, ami plusz negyven lóerővel többet tud, mint az elődje. Nem csoda, hogy Gasly már alig várja, hogy pályára gurulhasson Montrealban, ahol egyébként még sosem járt. Úgy véli, ez a gyors pálya, ahol négy helyen is háromszáz feletti sebességgel száguldanak a versenyzők, igazi kihívást jelent a Toro Rosso számára.

Gasly-Montreal1-dppi



„Fantasztikus érzés lesz itt versenyezni, a többiektől állandóan azt hallottam, ez az egész szezon egyik legjobb futama. A pálya nagyon érdekes, hiszen négy esetben is háromszáz felett megyünk, ugyanakkor többször is tesztelik az autók fékerejét a lassú kanyarok. Mindenesetre a város nagyon tetszik, nagyon várom már a hétvégét, hogy megtapasztalhassam én is, milyen Montrealban versenyezni” – jelentette ki a f1i.com-nak a 22 éves francia pilóta.

Gasly szerint annak ellenére nem egyszerű itt vezetni, hogy nincs sok kanyar a pályán.

„Itt nagyon fontos, hogy az autódnak milyen a csúcssebessége, azaz nem lesz egyszerű dolgunk. Mindenesetre az aszfaltcsík nagyon izgalmasnak látszik, melyen több előzési lehetőség is van. Ám egy pillanatra sem lehet kihagyni, ugyanis sok helyen nagyon közel vannak a falak, ráadásul ott az utolsó sikán is a Bajnokok falával, ami nem teszi egyszerűvé a dolgunkat” – állította Gasly.

Gasly-Montreal2-dppi

A Toro Rosso pilótája egyébként szinte otthon érezheti magát Montrealban, hiszen rengeteg franciaajkú lakik a városban, akik közül sokan ki is látogatnak a hétvégén a pályára.

„Természetesen jó dolog, hogy itt is franciául beszélhetek, és az itt élők értik, amit mondok. Ugyanakkor sokan felkészítettek arra, hogy az itt élők egyfajta akcentussal beszélik a franciát, a szókincsük is más, de nem lehet ebből gond” – árulta el Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: