DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedes új motorokkal érkezik Kanadába

Toto Wolff, a Mercedes istálló osztrák csapatfőnöke ma délután megerősítette, hogy új erőforrásokat kapnak a partnercsapatok és a gyári istálló is a Kanadai Nagydíjra.

A 2018-as szabályok már csak 3 belső égésű motort engedélyeznek büntetlenül egy szezonban, azonban 6 verseny után a Mercedesnél úgy látják, eljött az ideje, hogy beszereljék a továbbfejlesztett erőforrást az autókba: „Kanadában elérkezünk a szezon harmadához, hat futam után pedig jobban állunk a konstruktőri és az egyéni táblázaton is, mint egy évvel ezelőtt” – kezdte Toto Wolff.

„Ugyanakkor az is látszik, hogy sokkal kiélezettebb a harc idén, miután már nem csak a Ferrari, de a Red Bull ellen is csatázunk; egy másodpercre sem lehet megállni. Időre elkészültünk ezzel a tervezett fejlesztéssel, így mi is és partnereink is új motorokkal vághatunk neki a Kanadai Nagydíjnak” – utalt rá a csapatfőnök, hogy nem csak a gyári istálló, de a Force India és a Williams is megkapja a frissített Mercedes-erőforrást a hétvégén.

Második erőforrását veti be a Mercedes


Wolff magabiztos az Ezüst Nyilak esélyeit illetően, miután Monacóban is sikerült elérniük egy dobogós helyezést: „A Monacói Nagydíj leginkább csak egy kármentés volt számunkra, ami nagyszerűen sikerült, tekintve, hogy csak a harmadik leggyorsabb autó volt a miénk. Montrealban viszont már sokkal szorosabb csatát várok, mint amilyet Monte-Carlóban láttunk. Az elmúlt években jól szerepeltünk ezen a pályán és Lewisnak [Hamilton] is nagyon fekszik ez a helyszín.

„Persze az, hogy a múltban sikeresek voltunk itt, idén nem garantál semmit. Megint felkerülnek az autókra a hiperlágy gumik, amikkel voltak problémáink a hercegségben. A maximumot kell kihoznunk belőlük, ha győztesként szeretnénk kikerülni a versenyből.”

„Ez a helyszín mindig tartogat valami meglepőt, óriási a sebesség és az autók is csúcsra vannak járatva. Egyetlen hiba tönkretehet mindent, mivel nagyon közel vannak itt is a korlátok, de a pilótáknak megvan a kellő önbizalma és tudása hozzá, hogy a betonfalaktól néhány milliméterre autózva a lehető legjobb kört tudják majd összerakni szombaton” – zárta mondandóját az osztrák csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: