DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brown: Ne várjanak tőlünk azonnali sikereket

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown az F1 hivatalos honlapjának beszélt arról a nyomásról, amit idén kell átélnie neki és a csapatnak, mivel az eredmények továbbra is elmaradnak a várakozásoktól.

Idén már tíz éve annak, hogy McLaren-versenyző egyéni világbajnoki címet tudott nyerni. 2008-ban Lewis Hamilton a máig vitatott brazíliai futam utolsó kanyarjában előzte meg Timo Glockot, amivel második F1-es évének végén már világbajnoknak mondhatta magát.

Akkoriban a McLaren ha nem is a fénykorát élte, de a mostaninál jóval több esélye volt a vb-címre, nem beszélve a futamgyőzelmekről, dobogós helyekről. Mára száznyolcvan fokot fordult a helyzet a wokingi csapattal és annak is örülnek, hogy egy-egy erős pontszerző helyen zár a gárda valamely pilótája.



A Honda-projekt katasztrofálisan alakult a csapat számára és az idei Renault-motorra való áttérés sem hozza a várt eredményeket. Érthető tehát, hogy egyre nagyobb a frusztráció a patinás istálló háza táján, Zak Brown a monacói versenyhétvégén az F1 hivatalos honlapjának adott mélyinterjújában többek közt azt ecsetelte, hogy a siker nem jön egyik napról a másikra.

„Mindenképpen előrelépés volt a legújabb frissítési csomagunk, kérdés, hogy mit tudunk kihozni belőle a jövőben. A Red Bull sajnos még mindig túl messze van, egyik napról a másikra nem fogjuk elkapni őket. Tudom, hogy nagy nyomás alatt van az egész csapat és én is” ‒ mondta Brown.

A vezérigazgató hozzátette, frusztráló dolog, hogy az emberek egyik napról a másikra várják az előrelépést, holott ez nem így működik. Tisztában vannak vele, hogy az elkövetkező két évben valószínűleg nem fognak világbajnoki címet nyerni, ennek ellenére folytatják a kemény munkát és igyekeznek a reális céloknak megfelelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: