DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas Hamiltont akarja csapattársnak

Ha a pilóták akarata érvényesül, akkor jövőre a Ferrarinál a Vettel-Raikkönen, a Mercedesnél pedig a Hamilton-Bottas páros marad. Bottas erről úgy beszélt, hogy még neki sincs szerződése.

Azt már korábban olvashattuk, hogy Kimi Raikkönen szívesen maradna még legalább egy évet a Ferrarinál, ez pedig egybecseng Sebastian Vettel kívánságával, ugyanis a négyszeres bajnok német pilóta is jelenlegi, veterán finn csapattársát szeretné továbbra is vörösben látni.

Bottas tavaly év elején szerződött a világbajnoki címvédő istállóhoz, ingadozó teljesítménye ellenére meghosszabbították kontraktusát, de csak az idei évre. Most már, saját elmondása szerint másképp szeretné, legalább kétéves szerződést akar az Ezüst Nyilaktól. Egyelőre egyik Mercedes-pilótának sincs kontraktusa a jövő évre.

Minden esély megvan arra, hogy jövőre is marad a Mercedes idei felállása


A bizonytalanság ellenére mégis leendő csapattársáról beszélt, ugyanis az eredetileg tavaly októberre tervezett szerződéshosszabbítás még mindig várat magára a Mercedes és Lewis Hamilton között. „Természetesen, az lenne a legjobb, ha Lewis is maradna, mert nagyon élvezem vele a közös munkát” – így Valtteri Bottas.

„Az a tény, hogy négy világbajnoki címet nyert, még inkább arra sarkall engem, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt hozzam ki magamból. Nagyon jól dolgozunk együtt, pont ezért szeretném, hogy lehetőleg Lewis maradjon a csapattársam” – tette hozzá a rutinos finn.

A szakértők azt valószínűsítik, hogy Hamilton a Kanadára ígért fejlesztéseket akarja megvárni. Látni szeretné, hogyan alakulnak az erőviszonyok és utána hozza meg döntését a szerződéshosszabbításról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: