DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Kanada jó teszt lesz

A spanyol tisztában van vele, hogy a McLaren tempóhiánya nagy hátrányt jelent a hétvégi Kanadai Nagydíjon, melyet ennek megfelelően „tesztként” emleget.

A McLaren egészen a Monacói Nagydíjig pontot szerzett valamennyi versenyen, és Fernando Alonso – aki az előző öt futam mindegyikét a legjobb 10-ben zárta – szintén bajnoki egységet érő helyezés felé tartott, mikor váltóhiba miatt kiesett. Stoffel Vandoorne csak 14. helyen ért célba a csapat számára nullázást hozó helyszínen, a lóerőkre érzékeny montreali pályán pedig biztosan olyan hétvége vár a csapatra, melyen meg kell izzadnia a pontokért.

„Q3-ban végeztünk Barcelonában és Monacóban szintén. Jó lenne ezt a trendet megőrizni a következő versenyekre, és nyomatékosítani fejlődésünket” – fejtegette Alonso. „Ugyanakkor azt gondolom, Kanada kihívást jelent majd, mivel kemény pálya hosszú egyenes szakaszokkal. A sebességhiányunk talán büntet majd minket. Jó teszt lesz” – beszélt borúlátóan a kétszeres világbajnok annak ellenére is, hogy a motort szállító Renault fejlesztési csomagja a helyszínen debütál majd.



Csapattársa, Stoffel Vandoorne az MCL33 tapasztalható fejlődését emlegette: „Egyértelmű a csapat iránya azt illetően, az autót mely területen kell fejleszteni. Azt gondolom, hogy az elmúlt hetekben is lépést tettünk meg előre. A gyárban nagy hajtás van, hogy a következő hetekben még nagyobbakat tudjunk javulni” – mondta a belga.

Ahelyett, hogy a McLaren a várakozásoknak megfelelően 2018-ban visszatért volna az élmezőnybe, a csapat a középmezőny elejébe tartozik, 5. helyen áll a konstruktőrök között, 6 ponttal elmaradva a Renault-tól. Alonso a három nagycsapat versenyzői mögött 7., Vandoorne 15. helyen áll az egyéni pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: