DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz: A Renault feljebb lépne a top 10-ben

Nem megy rosszul idén a franciák gyári csapatának: eddig minden hétvégén pontot szereztek, és Carlos Sainz szerint a mostani kiegyensúlyozottságukat idővel előrelépésre válthatják.

Monacóból kettős pontszerzéssel távozott a Renault, és Kanadában is hasonló szereplés az elvárás a csapattal szemben. A francia gyártó elkészült a továbbfejlesztett motorral is erre a hétvégére, az viszont még kérdéses, mely autókba rakják be Montrealban.

Carlos Sainz és a Renault eddig is kiválóan szerepelt, és a spanyol elmondta, a cél az, hogy tovább növeljék teljesítményüket: „Pozitív, hogy versenyképesnek tűnünk és pontokat szereztünk az elmúlt néhány versenyen. Fontos, hogy továbbra is tartsuk ezt a formát. Most a kiegyensúlyozottságunkra kell építeni, és feljebb szeretnénk lépni az első tíz pozíción belül.”

 sainz-montrealrol-2018



A Renault pilótája az előttünk álló hétvége jellegzetességeire is kitért: „Ez egy más pálya. Eléggé hasonlít Melbourne-re, mivel keveréke az utcai és normál helyszíneknek. Általában piszkos, tele van levelekkel, és a vadvilág is elénk tárul a hétvége korai szakaszában. Ez kihívást jelent a tempó felvételekor.”

„Szeretem a négyes és a nyolcas kanyar közötti részt, mert a falak nagyon közel vannak, és meg kell találni a ritmust hozzá, hogy jól menjen át az ember a kerékvetőkön. Végül, de nem utolsó sorban ott van a Bajnokok Fala, az utolsó kanyar, ami ismét egy legendás hely a versenynaptárban” – ecsetelte Sainz a montreali pályát.

„Kedvenceim egyike Montreal a városok közül. Már a paddock bejárata is egyedi, mivel egy tavon lebegő hídon kell átmenni hozzá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: