DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ocon: 1 másodperccel gyorsabb voltam Kiminél

A Mercedes juniorja, a tehetségét tavaly már többször megvillantó Esteban Ocon remekül teljesített Monacóban. Büszke arra, hogy körönként egy másodpercet vert két élpilótára is.

A fiatal francia gyengén kezdte a 2018-as szezont, de ebben igen nagy részben az eleinte lassúra sikeredett Force India volt a ludas. Monte-Carlóig mindössze egyetlen pontocskát szerzett, még Bahreinben egy tizedik helyezéssel. A hercegségben azonban kitett magáért és nyolc egységgel megtoldotta ezt, méghozzá kitűnő versenyzéssel.

A verseny végén egy fékhiba is hátráltatta a Force India francia pilótáját, ám szerencséjére éppen Monaco vonalvezetése miatt igazán nem kellett aggódnia, hogy pozíciót veszít. A verseny derekán volt egy igen hosszú időszak, amikor messze a leggyorsabb volt a pályán, úgy érzi, jó munkát végzett. Igaz, Lewis Hamiltont a Mercedes utasítására engedte maga elé, ezt egyik fél sem cáfolta.

Ocon körönként egy másodpercet vert Bottasra és Raikkönenre


„Volt olyan időszak, amikor a leggyorsabbnak bizonyultam a pályán, egészen hihetetlen volt a versenytempóm. Ebben a fázisban egy teljes másodperccel kerültem közelebb körönként Kimi Raikkönenhez és Valtteri Bottashoz is. Rendkívül jól bírták az abroncsaim a gyűrődést” – nyilatkozta Esteban Ocon.

„Igen nehéz szezonkezdetet hagytunk magunk mögött, de a múlt vasárnapi tempónkat elnézve magabiztos lettem, hogy a hátralevő futamokon folyamatosan jól teljesíthetünk” – tekintett előre a huszonegy éves francia.

Hogy látta a csapat Ocon produkcióját? „Abszolút mestermunka volt! Egyetlen hiba nélkül vezetett végig, tartósan kiváló köröket futva, mégis remekül óvta közben a gumikat is, Csodálatos tempóval rendelkezett. Az utolsó két-három kör nehézzé vált számára a fékhiba miatt, de ezt is megoldotta. Fantasztikus hétvégével jelentkezett” – dicsérte pilótáját Bob Fernley, az istálló vezetője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: