DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Monacóban maga a pálya az igazi ellenfél

A Monte-Carlóban 1998-ban győztes, kétszeres világbajnok Mika Hakkinen szerint a pálya jellege nem is engedi, hogy nagy izgalmak alakuljanak ki, a pilóták nem is igazán egymás ellen csatáznak.

Számos pilóta és rajongó éles kritikával illette a Monacói Nagydíj helyszínét, az előzési helyek hiánya és az idei, az átlagosnál is nagyobb unalomba fulladt futam miatt. Lewis Hamilton egyenesen odáig ment, hogy szerinte meg kellene változtatni végre a vonalvezetést.

Mika Hakkinen 1998-ban diadalmaskodott a hercegségben (abban az évben szerezte első világbajnoki címét is), kerek húsz éve sem volt sokkal másabb a helyzet, ami az előzéseket illeti, a finn szerint ez egy ilyen helyszín, ahol a pálya nagyobb kihívást jelent, mint az ellenfelek.

1998-ban Monaco és a világbajnoki cím is Hakkinené lett


„Tudom, hogy többen is panaszkodtak, hogy a múlt vasárnapi verseny unalmas volt, mert annyira nehéz előzni. Ugyanakkor Monte-Carlóban vezetni pont attól óriási kihívás, hogy nagymértékű precizitást igényel, miközben padlógázon, centikre a falaktól nyomja mindenki 78 körön keresztül egy szűk, csúszós pályán” – nyilatkozta Mika Hakkinen.

„Egyetlen hiba és a falba csapódva végzi az ember. Ez egy olyan helyszín, ahol sokkal inkább harcolunk a pálya, mint a riválisok ellen, 100%-os koncentrációt és összpontosítást igényel. Az a boldogság, amit Ricciardo arcán láttam a győzelem után, a saját, 1998-as sikeremre emlékeztetett” – tette hozzá az eddigi legeredményesebb finn versenyző.

„Ez az egyetlen pálya, ahol a maximális sebesség sokkal kevésbé fontos, előzni pedig rettentően nehéz. Ha óvatosan vezet valaki és úgy helyezkedik az autójával, ahogy kell, akkor egyszerűen lehetetlen őt megelőzni a hátulról érkezőnek” – mutatott rá Hakkinen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: