DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen figyelmeztetése Kanadára

Max Verstappen az idei évben a Red Bull fekete báránya volt, sorozatos hibáitól hangos a sajtó. Montrealban azonban két dologra is figyelmeztet, amire mindenkinek vigyáznia kell, ő pedig javítana.

Bár az évad kezdete előtt mindenki azt várta, hogy Max Verstappen idén alaposan elveri csapaton belül Daniel Ricciardót, eddig éppen a fordítottja történt, a holland rendre hibázgat (néha nagyobbat, néha kisebbet). Egyetlen dobogós helyezése van, míg ausztrál csapattársának már két futamgyőzelme.

Kanada Formula-1-es világbajnoka, Jacques Villeneuve egyértelműen kimondta, hogy Ricciardo egyszerűen jobb pilóta, mint Verstappen. Éppen Villeneuve hazájába látogat most a száguldó cirkusz, ahol a fiatal holland elkezdheti visszaépíteni az utóbbi időben kissé megtépázott hírnevét.

Az 1997-es világbajnok édesapjáról, Gilles Villeneuve-ről elnevezett pályán több kritikus pont is van, amire nagyon vigyázni kell, jól tudja ezt Max Verstappen is és ezúttal igyekszik nem hibázni. „A hosszú egyenesben lehűlnek a fékek, amikor nagy sebességgel megérkezünk az utolsó sikánhoz. Fontos, hogy megfelelően válasszuk meg a fékezési pontot, mert hideg fékekkel ez nem könnyű feladat” – elemezte a pálya egyik veszélyes pontját a Red Bull pilótája.

Verstappen erre a híres falra figyelmeztet mindenkit, ahol például Michael Schumacher is pórul járt


„Úgy vélem, hogy a legnagyobb veszélyt az ezt követő, jobb oldali fal jelenti. Ha csak megérintjük ezt a falat, máris nagy valószínűséggel tönkrevágja a kereket, vagy a felfüggesztést” – tért ki a „Bajnokok falának” nevezett területre a fiatal holland. Sok világbajnok járta már meg és csapódott neki a Bajnokok falának, köztük Michael Schumacher, Jacques Villeneuve, Damon Hill és Sebastian Vettel is.

Az idei hibáin kívül a tavalyi Kanadai Nagydíjat is feledné Verstappen, mivel az egyik szabadedzést követően a versenyen is motorhiba lépett fel az RB13-nál. „Nagyon erősen kezdtem a futamot, de tíz kör után máris le kellett parkolnom az autómat a pálya szélén, technikai hiba miatt.”

„Arra számítok, hogy idei versenyautónk elég jó ahhoz, hogy a legjobb helyekért harcoljunk vele Montrealban. Alig várom, hogy Kanadában lehessek, az atmoszféra és az ottani emberek igazán csodálatosak” – tekintett előre Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: