DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Miért nem panaszkodik újabban a fékekre Grosjean?

A figyelmes rajongók észrevehették, hogy Romain Grosjean az utóbbi időszakban nem emlegeti a rádióban a Haas fékeit. Úgy tűnik, sikerült túllendülni a francia vesszőparipáján.

Amióta a Haas 2016-ban csatlakozott a Formula-1-es mezőnyhöz, visszatérő jelenség volt Romain Grosjean problémája a fékekkel – és csak Grosjeané, aktuális csapattársa nem tapasztalta a technikai gondot. A Haas még beszállítót is váltott, a Brembo és Carbon Industrie termékeit egyaránt kipróbálta, hogy Grosjean végre megtalálja a komfortérzetet. Úgy tűnik, 2018-ban eljutottak a megoldáshoz.



„Szeretem a jelenlegi fékeket” – jelentette ki a planetf1.com-on idézett Grosjean. „Még nem volt gondom vele, az érzet pedig tökéletes. Ez a boksz kipipálva. A következő verseny, Kanada nagyon nehéz a fékek szempontjából, de jobb hűtéssel kell rendelkeznünk. Néha el kell emelni, majd gurulni, különösen a verseny elején, amikor az autó tele van üzemanyaggal. Az ember igyekszik a fékekkel spórolni, nem túlhevíteni őket. Ezért jó állapotban maradnak a verseny végére, valamint a kiállásokig, amikor keményebben használjuk őket” – beszélt a Kanadai Nagydíj sajátosságairól is.

A bajnokságban eddig pont nélkül álló Grosjean úgy véli, a helyrehozott fékek segíthetik megtörni rossz szériáját: „Ez is a része, határozottan. A fékezés kulcsfontosságú, különösen olyan versenyeken, mint Baku vagy Monaco. Nagyon boldog vagyok, segít nekem, hogy kihozzam a legtöbbet az autóból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: