DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Maga a Ferrari-elnök kelt Raikkönen védelmére a szexuális zaklatási ügyben

Kimi Raikkönent a napokban egy kanadai nő gyanúsította meg szexuális zaklatással. A Jégembert megvédte csapata, a Ferrari részéről megjegyezték, mindenben támogatják a finnt és nem ezen fog múlni a szerződéshosszabbítás.

A napokban egy kanadai nő azzal vádolta meg 2007 Formula-1-es világbajnokát, a jelenlegi mezőny rangidősét, Kimi Raikkönent, hogy egy barátjával szexuálisan zaklatta őt még a 2016-os Kanadai Nagydíj hétvégéjét. Raikkönen és ügyvédei gyakorlatilag rögtön azután, hogy a hír napvilágot látott, feljelentést tettek a nő ellen, mondván a vádnak semmilyen alapja nincs és színtiszta zsarolásról van szó.

Csapata, a Ferrari is hisz Raikkönennek, erről az elnök Sergio Marchionne beszélt egy olasz rendezvényen, a baloccói Capital Markets Dayen. „Válaszoltunk a történtekre egy közleménnyel, amelyben benne van, hogy miután elvégeztük az ezzel kapcsolatos vizsgálatot, arra jutottunk, hogy Räikkönen semmi ilyesmiben nem vett részt. Így egyértelmű, hogy mögé állunk és készek vagyunk megvédeni őt.”

00117015_570



Raikkönen kihallgatására a Kanadai Nagydíj hétvégéjén kerülhet majd sor, a pincérként dolgozó hölgy pedig annyira magabiztos a dolgában, hogy a kanadai Le Journal de Montréal lap szerint a közösségi médiában már megpróbálta felvenni magával Raikkönennel is a kapcsolatot azért, hogy kártérítést követeljen.

Az elnök Sergio Marchionne mellett a csapatfőnök Maurizio Arrivabene is egyértelműen fogalmazott: az ügy semmilyen hatással nem lesz arra, hogy a Jégember 2019-ben is a csapatot erősíti-e majd. Ha marad, ezzel is marad, ha pedig nem, akkor enélkül is mást keresnének a helyére...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: