DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo faragna a hátrányából Montrealban

Monaco után ismét erős eredménnyel szeretne távozni Daniel Ricciardo a következő hétvégéről, bár Kanada valószínűleg nem fog annyira feküdni a Red Bullnak, mint az előző pálya.

Az ausztrál versenyző összességében hetedik győzelmét aratta Monacóban, és most ismét egy olyan helyszín következik, ahol egyszer már megérezhette a sikert. Montrealban kell a motorerő is, így a Ferrari és a Mercedes ismét a Red Bull elé kerülhet, de Kínában is láthattuk, hogy az energiaitalos alakulat bármikor tud meglepetést okozni.

Ricciardo szívesen emlékezik vissza az előző hétvégére: „Még csak most volt nemrég, hogy megnyertem a Monacói Nagydíjat, és átszeltem a célvonalat azután a nehéz verseny után, ami csodás érzéssel töltött el. A nevem most már ott van a győztesek között, és remek érzés volt megnyerni az F1 legikonikusabb futamát.”

 ricciardo-montrealrol-2018



„A monacói győzelem után jó lesz ismét egy utcai helyszínen versenyezni, amit imádok. Montreal a kedvenceim egyike a versenynaptárból, egyrészt a város, másrészt pedig a pálya miatt is” – árulta el az ausztrál, mit gondol Kanadáról.

A Red Bull versenyzője csapata újításaiban és a hiperlágy abroncsokban is bízhat: „Volt itt néhány vegyes eredményem, de itt arattam első győzelmemet 2014-ben és tavaly a dobogón ünnepelhettem. Lesz néhány fejlesztésünk, ami érkezik, és ismét a hiperlágy gumikat fogjuk használni. A váz remekül működik, így rendben kell lennünk.”

„Remélhetőleg ismét erős eredménnyel érhetünk haza, és elkezdhetjük ledolgozni a hátrányunkat a listavezetőkhöz képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: