DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nyáron eldőlhet Alonso sorsa

A McLarennél arra számítanak, hogy a Magyar Nagydíjat követő négyhetes nyári szünetben le tudnak ülni a csapat kétszeres világbajnokával, Fernando Alonsóval, hogy beszéljenek a jövőt illetően.

Mint beszámoltunk róla, a hétvégén esedékes IndyCar-versenyen, Detroitban ül össze Zak Brown, az istálló ügyvezető igazgatója és Gil de Ferran, akit nemrég neveztek ki a csapat tengerentúli projektjének vezetőjévé, mivel a McLaren egyre inkább úgy tűnik, hogy jövőre indulni szeretne az amerikai versenysorozatban is.

Azon pletykák is felerősödtek, miszerint Alonso nem érzi jól magát már a Formula-1-ben a sok sikertelen szezon után, és váltani szeretne, méghozzá egy olyan sorozatra, amiben reális esélye mutatkozik a győzelemre.

A spanyol tavaly írt alá új szerződést a csapattal, de az a szóbeszéd járja, hogy a kontraktus tartalmaz egy záradékot, amely a McLaren teljesítményével kapcsolatos. Miután a szintén Renault-erőforrást használó Red Bull közelében sem tud lenni az angol istálló, Alonso jövője egyelőre erősen kérdéses, és Zak Brown sem számít válaszra versenyzőjétől augusztus előtt: „Mire Európába érünk, már egyre több pletyka kezd terjengeni a pilóták jövőjével kapcsolatban, de ahogyan tavaly, idén is szeretnénk megvárni a nyarat, mielőtt bármiről is döntést hoznánk, és szerintem Fernando is hamarosan közölni fogja velünk, mit szeretne.”

Alonso nyáron hoz döntést a folytatásról


Amióta a kétszeres világbajnok a McLaren csapatát erősíti, már több versenysorozatban is szerencsét próbált, persze a legnagyobb durranás az volt, mikor a tavalyi Monacói Nagydíj helyett az Indy 500-at választotta a spanyol. Egyre hangosabbak azok a hírek, melyek szerint Alonso ugyan marad a McLaren pilótája 2019-ben is, de már nem a Formula-1-es csapatnál, hanem az IndyCar-sorozatban próbál szerencsét, ahol tavaly az a Gil de Ferran segítette Alonso beilleszkedését, aki azóta már a McLaren alkalmazásában áll: „Gil jó barátja a McLaren-családnak, szeretnénk, ha segítene a fiatal pilótáinknak. Egy ideje már szemezgetünk a motorsport más formáival, leginkább az IndyCar érdekel bennünket. Biztos vagyok benne, hogy óriási segítség lesz számunkra de Ferran tudása, hiszen ő maga is nyert már Indy 500-at. Bármilyen tanácsra nyitottak vagyunk tőle, ami segítségünkre lehet. A hétvégén Detroitban láthatják majd őt, illetve hozzászokhatnak, hogy az F1-es futamokon is egyre többször tűnik majd fel a csapat garázsában” – mondta Zak Brown.

Alonso jövője tehát továbbra sem tisztázott, azonban egyelőre ez tűnik a legvalószínűbb opciónak a spanyol számára, mivel a Formula-1-ben aligha fog versenyképes csapatot találni jövőre, igaz felröppent a hír, hogy a Ferrari és a pilóta Barcelonában találkoztak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: