DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Makinen: A Ferrari tartsa meg Raikkönent

A múlt héten Tommi Makinen és Kimi Raikkönen közös lazulásából elindultak a ralis spekulációk, ugyanakkor a Toyota főnöke éppen azt javasolja, hogy a Ferrari honfitársával folytassa.

A Monacói Nagydíj hétvégéjén rengeteg híresztelés látott napvilágot, köztük Fernando Alonso, Brendon Hartley és Kimi Raikkönen jövőjéről is. A Formula-1 korelnöke, a negyvenhez közelítő, veterán finn versenyző az idei évet követően is folytatná pályafutását, méghozzá a Ferrarinál.

Bár a híresztelések szinte hetente beszámolnak arról, kik jöhetnek szóba 2019-től a jégember helyén a vörös istállónál, ő maga egyértelműen kijelentette, hogy szívesen ráhúzna a Ferrarinál jövőre is. Sebastian Vettel pedig legszívesebben a 2007-es világbajnokot látná csapattársaként, ez növeli esélyeit.

Tommi Makinen, egykori raliversenyző legenda a monacói versenyhétvégén Kimi Raikkönennel töltötte a legtöbb időt, ami azonnal útnak indította a spekulációkat, hogy a jelenleg a Toyota raliistállóját vezető szakember saját csapatához csábítaná a népszerű, F1-es korelnököt.

Makinen szerint a Ferrari is jól jár Raikönennel


A Toyota főnök helyettese, Mia Miettinen az érdeklődést elismerte. „Kimi lehetne a Toyota raliversenyzője, de először neki kell határoznia a jövőjéről, hogy a Ferrarival szeretné-e folytatni karrierjét” – így a rövid reakció.

Makinen sietve hozzátette, hogy semmilyen tárgyalás nem történt a pilóta és közte, nem beszéltek szakmáról, ám számára teljesen egyértelmű, hogy Raikkönen jó formában van és a Ferrari akkor tenné a legjobban, ha jövőre is megtartaná a jelenleg 39. életévében járó versenyzőt.

„Egyáltalán nem beszéltünk semmilyen Toyota-megállapodásról Kimivel. Legutóbb azt a pletykát hallottam, hogy valószínűleg a Ferrarival folytatja majd. Idén kitűnően végzi a dolgát, az eredményei is jobbak, sőt még sokkal jobbak is lehetnének, ha nincs ennyi balszerencséje. Azt szeretném leginkább látni, hogy Kimi jövőre is ott folytatja, ahol jelenleg van” – fogalmazott Tommi Makinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: