DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg: Az utolsó kanyar lesz a kulcs

Montrealba látogat az F1 mezőnye, ahol a pálya utolsó szektora valóban nehéz a célegyenes előtti kanyarkombináció miatt. Hülkenberg szerint, ha valaki ráérez erre a kanyarra, sokat nyerhet vele.

Ricciardo nemrég nyilatkozta, hogy sokat vár Kanadától, és így van ezzel a másik Renault-motoros autót vezető Nico Hülkenberg is. Ugyan nagyot nyom a latban a végsebesség Montrealban, a német mégis jobban szerepelne az előző hétvégéjénél.

Hülkenberg Monaco a nyolcadik helyet szerezte meg a hercegségben, míg csapattársa a 10. helyen végzett, amivel még jobban sikerült ellépniük a McLarentől, Fernando Alonso ugyanis kiesett a pontszerző pozícióból: „Jól visszajöttünk, miután nem kerültünk be a Q3-ba Monacóban, a többiekével ellentétes stratégiával szereztünk pontokat a futamon. Összességében egy fényes hétvégén vagyunk túl, és fontos a csapatnak, hogy mindkét autó az első tízben végzett. Most az ismétlésre szeretnénk építeni Montrealban, csak egy kicsit feljebb lépnénk a mezőnyben!”

 hülkenberg-montrealrol-2018



A Renault pilótája Montreal jellemzőire hívta fel a figyelmet: „Kanada a végsebességről és a leszorítóerő helyes egyensúlyának megtalálásáról szól. Van néhány hosszú egyenes, amiknek a végén igen kemény féktávok vannak. Talán ez a pálya veszi leginkább igénybe a fékeket, különösen akkor, amikor mélyen akarunk bemenni a kanyarokba. Az autó kerékvetőkhöz állítása is nagyon fontos a gyors köridőhöz Kanadában.”

„Az előzési lehetőségek eléggé korlátozottak Kanadában, de úgy gondolom, hogy az utolsó kanyar a legjobb ehhez. Valójában ez a hely jó kört hozhat, de ugyanakkor egy szempillantás alatt tönkre is teheti azt” – árulta el a német, mi lehet szerinte a kulcs a következő hétvégén.

„Érdekes lesz a stratégia, mert Monacóhoz hasonlóan itt is használhatjuk a hiperlágy gumikat. Lesz néhány lehetőség ezen a téren, és nagyon gyors köridőket várok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: