DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Fernley: Ocon megmutatta érettségét

A Force India csapatfőnöke, Bob Fernley szerint Esteban Ocon Monacóban bebizonyította, hogy fiatal kora ellenére mennyire érett versenyző. A francia pilóta az időmérőn és a futamon is hatodik lett.

Esteban Ocon leérettségizett. No, nem az iskolapadban, hanem a csapatfőnök, Bob Fernley előtt, aki a monacói nagyszerű eredmény után nyilatkozta azt pilótájáról, hogy szerinte Ocon már 21 évesen is az érett pilóták közé tartozik.

A francia versenyző elképesztő tavalyi évet produkált, két futam kivételével minden nagydíjon pontot szerezett és csak Brazíliában nem látta meg a kockás zászlót. 2017-ben az interlagosi hétvégén kívül épp Monte-Carlóban volt az a hétvégéje Oconnak, mikor nem sikerült a legjobb tízbe kerülnie a futam végén, egy éve a 12. pozícióban intette le őt a kockás zászló a hercegség utcáin.



Idén viszont fantasztikus versenyzést bemutatva megőrizte rajtpozícióját az ifjú pilóta és a hatodik helyen ért célba. Ez többek közt a csapatfőnök Bob Fernley figyelmét is felkeltette, aki szerint a francia versenyző leérettségizett a nagyok között.

„Úgy vélem tökéletes hétvégét futott Esteban Monacóban. Stabil, jó teljesítményt nyújtott, jól bánt a gumikkal, az utolsó körökben pedig a fékgondjai sem hátráltatták. Ez igazán érett produkció volt” ‒ mondta Fernley a Racer honlapjának.

A csapat teljesítményét érintő kérdésre, hogy meglepő volt-e a rózsaszín kocsik jó szereplése, egyértelmű nemmel válaszolt a csapatfőnök.

„Bakuban és Monacóban is jó volt az autó, remélem, Kanadában is versenyképesek leszünk. Azon viszont el kell gondolkoznunk, hogy mik voltak azok a gyengeségek, amik korábban gondot okoztak nekünk. A kétnapos barcelonai teszten végzett munkát szeretnénk majd Franciaországban, Ausztriában és Silverstone-ban is hasznosítani. Ha ezeken a gyors pályákon is jók leszünk, akkor tudjuk, hogy jó úton járunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: