DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull is megtámadta a Ferrarit

Hetek óta folyamatos gyanúsítgatás és támadás alatt a Scuderia, most egy újabb fejezettel bővül a történet. A bikák azzal vádolják az olasz istállót, hogy szabálytalan DRS-sel szerez jogosulatlan előnyt.

A maranellói istállónak nincsenek könnyű hetei az elmúlt időszakban. Először az előzetesen ugyan megérdeklődött módszerrel (a halóra) felszerelt, ám végül mégis megkérdőjelezhető, ezért az FIA által betiltott, speciális visszapillantó tükröket kellett átalakítania Barcelona után.

A turbófeltöltőben, állítólagosan illegálisan elégedett motorolaj miatt is gyanúba keveredtek a vörösök, majd legutóbb, Monacóban végeztek az átlagosnál jóval tüzetesebb vizsgálatot autóik akkumulátoránál, mivel az a vád érte őket – később kiderült, hogy a Mercedes két szakembere dobta fel a Scuderiát -, hogy kétrészes akkujuk segítségével illegálisan több energiát táplálnak vissza az energiavisszanyerő-rendszerbe.

A Ferrari folyamatos össztűz alatt áll hetek óta


Ugyan zöld lámpát kapott Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen autója is a Monacói Nagydíjra, utána Charlie Whiting, a Formula-1 versenyigazgatója kijelentette, hogy jó eséllyel további, fejlesztett eszközökkel is méréseket végeznek majd a két autón, hogy az egyelőre még homályos kérdésekre is választ kapjanak.

Az Auto Motor und Sport című lap értesülései szerint a Red Bull is beszállt a játékba, a bikák a Ferrari DRS szárnylapjait gondolják illegálisnak. Úgy vélik, hogy amikor az állítható hátsó szárny felcsapódik, akkor a megengedett 6,5 centiméternél láthatóan nagyobb rés keletkezik, ami nagyobb extra légáramlást biztosít Vettel és Raikkönen versenyautójánál, ez pedig szabálytalan.

Nincsenek könnyű napjai Olaszország nemzeti csapatának, nem lehet könnyű úgy a versenyhétvége átlagos munkájára figyelni, hogy lépten-nyomon megkérdőjelezik valamelyik komponens legalitását. Mindenesetre fontos, hogy a Ferrari tisztázza magát az összes vád alól, mert egyelőre még sok a kérdőjel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: