DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Változik a Haas jövő évi felállása?

Az amerikai istálló volt azon kevesek egyike, amely tavaly már az idény közepén bejelentette, nem változtat pilótapárosán. Idén viszont mindkét versenyző gyakran keveredett balhékba.

Kevin Magnussen az idény nagy részében briliáns teljesítményt nyújt, szorgosan gyűjtögeti a pontokat, a tempójával és a megbízhatóságával sincs semmi probléma. Ugyanakkor több ízben keveredett már összetűzésbe riválisaival a versenypályán, többnyire igen veszélyes helyzetekben, ezért sokan megorroltak a már tavaly sem a legsportszerűbbnek tartott dánra.

A jóval rutinosabb Romain Grosjean helyzete pedig a híresztelések szerint igencsak inog a csapatnál, akár év közben is lecserélhetik őt Pascal Wehrleinre, vagy Antonio Giovinazzira (a Haas mind a 19 idei pontját Magnussen szerezte). Főnöke, Günther Steiner azonban megvédte a franciát a hibák ellenére is, sőt többször inkább felmentette a felelősség alól.

Hogy változik-e a Haas-Ferrari jövő évi felállása? Erről őszig jó eséllyel semmit nem fog tudni senki, még maguk az érintettek sem, mivel augusztus végéig a megbeszéléseket sem kezdi meg az istálló. Legalábbis ezt ígéri a csapatfőnök, nem kapkodják el a bejelentést sem.

Úgy fest, Grosjean próbaidőn van, ezalatt vissza kell szereznie önbizalmát


„Egyáltalán nem beszélünk a jövő évről a nyári szünet végéig. Nem tervezzük ezzel lekötni az energiáinkat, inkább a minél több pont megszerzésére igyekszünk fókuszálni. Remek autónk van, de rengeteg pontot hullajtottunk már el, amit nem szeretnénk újra elkövetni. Erre kell összpontosítanunk és nem a jövő évi versenyzőkre” – nyilatkozta Günther Steiner a Channel 4-nek.

„Nem vettünk komolyan számításba Grosjean helyére másik pilótát, legalábbis egyelőre. Két buta hibát elkövetett és még másik kettőt, ami nem biztos, hogy az ő hibájából történt. Tudja, hogy mit hibázott, meglátjuk, hogy alakul. Ha most elkezdenénk másik pilóta után keresgélni, még inkább elveszítené az önbizalmát. Adunk neki egy esélyt. Ő is mindig jó volt hozzánk, megérdemel még egy esélyt, aztán majd meglátjuk. Reméljük, jobbra fordul a sorsa” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ebből az olvasható ki, hogy a következő nagydíjakon Grosjean úgymond próbaidőn van és ha ismét jól teljesít, ősszel hosszabbítanak vele. Magnussen helyzete nem tűnik problémásnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: