DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: Ricciardo jobb, mint Verstappen

Az 1997-es világbajnok igen kritikus a fiatal Max Verstappennel szemben. Szerinte a Red Bullnak választania kellene pilótái között és a jó választás az ausztrál lenne, mert csapattársa gyengébb.

Már a Monacói Nagydíj hétvégéjén is igen kritikus hangot ütött meg Jacques Villeneuve a húszéves Max Verstappennel szemben, ám most még tovább ment a Williams utolsó világbajnoka. A kanadai, aki általában nem fukarkodik mások leszólásával ismét megtalálta a háromszoros futamgyőztest.

„Nagyon rossz hétvégét zárt már megint. Amikor megelőzte Sainzot, levágta a sikánt, azért is külön meg kellett volna büntetni Verstappent. Eleve hihetetlen, hogy egy Red Bullt vezet és mindössze két pontot gyűjt” – nyilatkozta Jacques Villeneuve a Motorsport-Magazin.com szakoldalon.

Villeneuve szerint a bakui incidens is a holland hibájából történt


A holland kevesebb, mint feleannyi ponttal rendelkezik idén eddig, mint rutinos csapattársa, javarészt saját hibáiból. Ennyi bakit nem engedhet meg magának egy élcsapatnál. „Ricciardo mindig is a csapat vezére volt, csak a csapat és a média nem kezeli őt megfelelően”.

„A Red Bullnak hamarosan választania kellene. Monacóban Max elismerte, hogy ő hibázott (az időmérőn), de nem kizárólag Monte-Carlóban történt ez. Minden versenyen hibát követ el, mindig. Ez az istálló számára nem túl jó jel. A bakui ütközés is az ő lelkén szárad, nulla százalékban volt hibás Ricciardo, ő nem csinált semmit rosszul. Verstappen túl sok rizikót vállal azért, hogy közel kerüljön csapattársához, ami annyit jelent, hogy nincs olyan jó, mint Ricciardo” – fogalmazott igen élesen a világbajnok.

Valóban ennyire gyenge és veszélyes vezető Verstappen, vagy csak Villeneuve vetette el túlzottan a sulykot?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: