DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen kissé besokallt a kritikáktól

Tény, hogy a Monacói Nagydíj időmérő edzése óta számtalan versenyző és szakember kipécézte magának Max Verstappent, ám a hollandnak kezd elege lenni a kritizálókból, nincs szüksége erre.

Már múlt csütörtökön érezhető volt, hogy a Red Bull lesz az az istálló, amelyiket le kell győzni Monte-Carlóban, mind Daniel Ricciardo és Max Verstappen is kitűnően ment a hercegség szűk, kanyargós pályáján. A harmadik szabadedzés végén azonban a fiatal holland hibázott, falhoz csapta autóját, emiatt az időmérőn nem tudott részt venni.

Sokak szerint minimum harcban lett volna a győzelemért, de lehetséges, hogy meg is nyerte volna az idei hatodik nagydíjat (így csapattársa aratta le a babérokat). Újabb elszalasztott lehetőség, idén már nem az első és nem a második. A sorozatos hibák miatt Max Verstappen a kritikák kereszttüzébe került, ám ő maga úgy érzi, tudja mit hibázott, nem kellene azonnal megbélyegezni.

Verstappen jól tudja, mit hibázott, nem kellenek a kritizálók


A végül az utolsó helyről két pontot megmentő versenyzőt csapata főnökei is megtalálták, Jacques Villeneuve pedig éles hangot ütött meg véleménynyilvánításakor, ami tőle egyébként egyáltalán nem szokatlan.

Az érintett pilóta viszont úgy érzi, a folyamatos kritika nem segítő szándékú. „Fájdalmas pillanatokat éltem át az ütközésem után, szerintem is fontos javulnom. Időnként mindenkivel előfordul, hogy rosszabbul sikerül egy évad, de sokkal rosszabb lenne, ha a gyorsaságom hiányozna” – reagált Max Verstappen.

„De most nem ez a helyzet, a tempómmal semmi gond nincs. Semmi szükségem ezekre a kritikákra, amit az elmúlt napokban kaptam, jól tudom, hol és mit hibáztam és min kell javítanom a későbbiekben. Nem ez életem legnagyszerűbb időszaka, de néha szüksége van mindenkinek arra, hogy megfizessen a hibáiért és ezekből tanulhasson” – tette hozzá a rossz nyelvek által „crashstappennek” becézett holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: