DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone: Todt elhanyagolja, a Liberty tönktreteszi az F1-et

A sportág egykori ura úgy véli, amennyiben az FIA elnöke továbbra is inkább a biztonságos közlekedéssel foglalkozik elsősorban, a Liberty tönkretesz mindent.

Úgy tűnik, a Formula-1 korábbi korlátlan ura, Bernie Ecclestone továbbra is minden alkalmat megragad arra, hogy szapulja a sportág új tulajdonosát, a Liberty Médiát. A 87 éves brit milliárdos, aki tavaly került ki az F1 vérkeringéséből, továbbra is úgy tartja, a mostani vezetők tönkreteszik a száguldó cirkuszt, illetve azt, amit felépített, és ebben az FIA elnöke, Jean Todt is segédkezet nyújt nekik.

ecclestone-dppi



„Jean Todt rengeteg mindennel foglalkozik, a nap 24 órájában dolgozik, ennek ellenére teljesen elhanyagolja a Formula-1-t. Ő csak a fő projektjével, a biztonságos közlekedéssel foglalkozik, ami nem baj, de emiatt egyszerűen szem elől téveszti az F1-t. Pedig nagy szükség lenne arra, hogy ismét kézbe vegye az irányítást, mert a Liberty teljesen átformálja, eltorzítja, tönkreteszi a sportágat, ugyanis ennek vezetésére semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik. Az FIA-nak kell az egészet irányítania” – jelentette ki a francia L'Equipe kérdésére Ecclestone.

A volt vezető nem hagyta szó nélkül a nagy csapatok, elsősorban a Mercedes és a Ferrari rendszeres fenyegetőzéseit a sportágból való kiszállásukkal kapcsolatban.

„Oda kell figyelni rájuk, mert a Mercedes fantasztikus munkát végez, de a sportág kulcsa a Ferrari. Nagy kár lenne elveszíteni őket” – tette hozzá a brit üzletember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: