DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonsót a Real és az Indy 500 jobban érdekelte

Fernando Alonso a monacói versenypályán nem igazán szórakozott jól az elmúlt hétvégén, ám a paddockban a tévéműsor érdekesebb volt számára. A Real Madrid és az Indy 500 sokkal inkább lekötötte.

Idén először nem sikerült célba érnie és ezzel pontot szereznie Fernando Alonsónak, miután sebességváltó-hiba miatt a hajrában feladni kényszerült a Monacói Nagydíjat. A wokingiak így nulláztak, mivel Stoffel Vandoorne körhátrányban, messze a vert mezőnyben végzett.

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta már pénteken elmondta, hogy mindenképpen megnézi televízión a Bajnokok Ligája focidöntőt és „természetesen” a Real Madridnak fog szurkolni, mivel gyerekkora óta rajong a gárdáért, amelynek egyébként hivatalos tagja is.

Így ünnepelte Alonso a Real Madrid újabb BL-címét


Alonsónak szombat este még PR-kötelezettségei is voltak, így igyekezett minden feladatát megoldani úgy, hogy a mérkőzést is lássa. A képek és a jelen levők tanúsága szerint a veterán spanyol igen lelkesen szurkolt a meccs alatt, a végén pedig hasonlóan ünnepelte kedvencei 3:1 arányú győzelmét és ezzel megszerzett 13. BL-címét (korábban BEK).

Az örömteli pillanatok közben is elismerte, hogy a sikerhez kellett a Liverpool kapusának, Loris Kariusnak kétszeri, hatalmas bakija. Másnap, vasárnap a futam kevés örömet hozott Fernando Alonsónak, de este ismét jól szórakozott, amikor végignézte az indianapolisi 500 mérföldes versenyt. Ne feledjük, tavaly fordított volt a helyzet, Monacót kihagyta a spanyol, helyette az Indy 500-on indult és szerepelt újonc létére meghökkentően jól. Pechére idén is ugyanannyi pontot szerzett Monte-Carlóban, mint tavaly, azaz nullát. Az egyre erősödő híresztelések szerint jövőre könnyen lehet, hogy Alonso az IndyCarba igazol, mert ráunt a száguldó cirkuszban őt érő kudarcsorozatra.

Egyre erősödik a pletyka, hogy Alonso jövőre teljes évet fut az IndyCarban

„Ez a Formula-1-es verseny a világ eddigi legunalmasabb futama volt, de legalább az Indy 500 megnézése szórakoztatólag hatott, főleg azért, mert rengetegen nézték velem. Az F1-nek szerintem át kéne gondolnia az egész showt, mert annyi történt, hogy mindannyian követtük az előttünk futó autót” – elemezte a hétvégét Fernando Alonso.

„A Red Bull tempója óriási csalódás számunkra. Ugyanazt a motort használjuk, mint ők, nagyon jó összehasonlítási alapunk van, velük kellene pariban lennünk. De tudjuk, miken kell javítanunk ahhoz, hogy gyorsabbak lehessünk” – tette hozzá 2005 és 2006 világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: