DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen kiakadt az előzések hiányára

Kimi Raikkönen nyugodt, már-már unalmas versenyen szorult le a dobogóról Monte-Carlóban. A jégember szerint, ha valaki másodpercekkel lassabb, akkor sem előzi meg itt senki.

Nem igazán lelkesen szállt ki az autójából Kimi Raikkönen a Monacói Nagydíj leintése után. Az idei futam ismét tanúbizonyságát adta annak, hogy a hercegség lassú, szűk pályáján rendkívül nehéz, szinte lehetetlen előzni. Hiába gyorsabb valaki akár jelentősen is az előtte haladónál.

Daniel Ricciardo két sebességi fokozatot és jelentős tempót veszítve futotta végig az élen a versenyt, hiába érte őt utol szinte azonnal Sebastian Vettel, mégsem volt reális esélye az előzésre, ezt más pályán nem tudta volna véghezvinni az ausztrál.

Monacóban négy másodperc különbség sem elég körönként?


De a Gasly-Hülkenberg-Verstappen vonat is már jó tíz körrel a vége előtt összeállt, a holland látványosan gyorsabb volt bárkinél az előtte haladók közül, de valójában esélye sem volt pozíciót javítani, mert ilyen a pálya karakterisztikája.

Kimi Raikkönen is erre panaszkodik, hogy állandóan unalomba fullad ezen a helyszínen a versenyzés, mert lehetetlen előzni. Békés vonatozással a negyedik helyen ért célba. „Ez egy igazán unalmas verseny volt, ahol a világon semmi sem történt” – kezdte elemzését a finn korelnök.

„Még ha akár négy másodperccel is lennénk lassabbak körönként, mint a mögöttünk érkező autó, akkor sem előzne meg minket soha. Nekünk is megvolt a tempónk, de nem tudunk mindent kihozni. Nem volt a legizgalmasabb verseny, ráadásul sokkal többet akartam kihozni ebből a hétvégéből” – tette hozzá Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: