DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon fékhibával tartóztatta fel riválisait

A Force India pilótája is műszaki problémákkal küzdött az F1-es Monacói Nagydíjon – a franciának az utolsó pár körre az elektromos fékje mondta be az unalmast, mégis behozta autóját a hatodik helyre.

Pedig három autó is ott loholt a nyomában a tegnapi Formula-1-es futamon. Esteban Ocon mindössze 0,6 másodperccel futott be a mögötte érkező Pierre Gasly, Nico Hülkenberg és Max Verstappen alkotta trió előtt, bebiztosítva ezzel a Force India idei harmadik top 10-es eredményét. A francia a középmezőny legjobbjaként a hatodik helyről rajtolva zsebelhette be a helyezéséért járó nyolc pontot. Ettől több reálisan csak akkor lett volna a pakliban, ha az élmenők közül valaki kiesik előle. A verseny leintését követően a csapatvezető-helyettes nem győzte dicsérni a fiatal pilótát, aki egyébként minden percét élvezte a versenynek.

 ocon-monaco-csapat-2018



„Esteban autójában az utolsó két körre meghibásodott a fék, ám ő figyelemre méltóan, kivételesen jól kezelte ezt a helyzetet" - fogalmazott a leintés után Bob Fernley. "Vezetői hibákban és műszaki meghibásodásokban bíztunk, de ilyen előttünk nem történt, így eddig sikerült jutnunk. Az utolsó köreit tekintve ez egy kiváló eredmény számára, csak azért kár, mert nem sikerült mindkét autóval pontot szereznünk. Összességében azonban ez egy szép végkifejlet.”

A kilencedik helyről rajtolva Sergio Perez számára is teremhetett volna babér a versenyen, ám a mexikói egyetlen bokszkiállása során (s Spanyol Nagydíj után ismét) problémák merültek fel a kerékcserénél, így a Force India másik pilótáját végül a tizenkettedik helyen rangsorolták. „Checo kiállása szerencsétlenül alakult. A kerék rögzítésével volt gond, ami nem akart rendesen felmenni a helyére. Ez sokba került neki” - tette hozzá Fernley.

Hétvégi eredményével a Force India a konstruktőri tabellán egy helyet javítva a hatodik helyre jött fel, helyet cserélve az egész hétvégén szenvedő Haasszal.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: