DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Magnussen Kanadában visszavágna

Idén először mondhatjuk a Monacói Nagydíj után, hogy nem nyújtott jó teljesítményt a Haas. A pontszerző helyek közelében sem voltak, de Magnussen reméli, hogy Montrealban ismét feltámadnak.

Az első öt versenyhétvégén nem panaszkodhattak az amerikai csapat versenyzői: az autó sokat javult 2017-hez képest, és az istálló Kevin Magnussen révén folyamatosan gyűjtögette a pontokat, aminek köszönhetően a konstruktőri hatodik pozíció is elérhető közelségben van számukra.

Monacóban állapíthattuk meg először idén, hogy a Haas egyszerűen nem találta önmagát. Ezt Magnussen is elismeri: „Arra vártam, mikor melegszenek túl a fékek vagy a motor. Elég eredménytelen verseny volt ez számunkra, de tovább haladunk, alig várjuk, hogy Kanadában feltegyünk néhány új fejlesztést az autóra, és ismét formába lendüljünk, hogy a pontokért harcolhassunk.”

 magnussen-monacoi-nagydij-utan2018



„Ezen a hétvégén az autó nem azt mutatta, hogy hol tartunk. Örülök, hogy ezen már túl vagyunk és alig várom, hogy Montrealban ismét harcba szállhassunk” - folytatta a dán pozitív stílusban.

„Sosem garantálhatjuk, hogy nem lesznek rossz versenyeink, de ez erre különösen jellemző volt. Az első öt futam jól sikerült, főleg, ha a teljesítményt nézzük, tehát reménykedem a jó szereplésben. Ezt mindenki nagyon megérdemelné a csapatban.”

Kanadában kiderülhet, hogy a Haas tudja-e tartani az év eleji teljesítményét, vagy tényleg visszaestek az előző hétvégén a többiekhez képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: