DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: Vandoorne-nak csak időre van szüksége

A Mercedes csapatfőnöke szerint téved az, aki úgy vélekedik a belga pilótáról, hogy a tudása nem felel meg azoknak az elvárásoknak, melyeket a Formula-1 támaszt.

Amikor Stoffel Vandoorne fantasztikus teljesítménnyel mutatkozott be a Formula-1-ben, sokan az elmúlt időszak legnagyobb tehetségének kiáltották ki. A McLaren versenyzője a GP2-ben mindenkit legyőzött, de a nagy áttörésre tavaly nem kerülhetett sor, hiszen a Honda motorja meglehetősen megbízhatatlannak bizonyult. A wokingiak 2018-re a Renault erőforrásaira váltottak, amivel már az MCL33 is stabilabb teljesítményre képes. Némi meglepetésre azonban Vandoorne sokkal gyengébb eredményeket produkált, mint a csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso – Monacóban a spanyol a 7. helyről esett ki, míg a belga pilóta a 14. helyen zárt –, így elterjedt a híre, hogy kétséges a jövője a McLarennél. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki sokra tartja Vandoorne képességeit, úgy véli, türelmesnek kell lenni ezzel a korosztállyal.

vandoorne-monaco-dppi_1



„Számomra egyértelmű a képlet Stoffel esetében. Ő az egyik legtehetségesebb pilótája a mezőnynek, akit sokan Senna utódjának kiáltottak ki, amikor megérkezett a Formula-1-be. Az ilyen várakozások és összehasonlítgatások terhet raknak a fiatal versenyzők vállára, és időbe telik, míg képességük szerint szerepelnek. Mindenkinek meg kell adnunk az időt arra, hogy tapasztalatokat szerezzen. Ilyen volt Valtteri Bottas is, aki tavaly gyengébb kezdést követően a szezon második felére nagyon jó munkát végzett, ám higgye el mindenki, nem megy ez egyik pillanatról a másikra. Biztos vagyok abban, hogy Stoffel rendelkezik azzal a tehetséggel és intelligenciával, amelyek segítségével előrelép majd, és odakerül a legjobb pilóták közé” – idézi az f1i.com Toto Wolffot.

Egyébként a belga tehetségére a korábbi háromszoros futamgyőztes Thierry Boutsen is felfigyelt, aki a segítségét is felajánlotta a fiatal versenyzőnek. „Én vagyok a legnagyobb rajongója, ha kell, segítek, hiszen a jövője a tét” – fogalmazott Boutsen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: