DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Williams: súlyos hiba, újabb csalódás

Az egykor szebb napokat látott grove-i alakulat számára a lehető legrosszabbul végződött a Monacói Nagydíj, és nem látható az, miként tudnának kijönni a gödörből.

Ha csak a végeredményt néznénk, akkor azt mondhatnánk az idei szereplését tekintve a Williams pilótáinak, hogy Szergej Szirotkin a 16., míg Lance Stroll a 17. helyével csak hozta a szokásosat. Ám ezúttal ennél több történt, és a grove-i istálló történetének talán legnagyobb mélyrepülését mutatta be Monacóban. Szirotkin hiába szerezte meg ugyanis a 13. rajthelyet az időmérőn, az orosz pilóta egy 10 másodperces stop&go büntetést kapott, amiért három perccel a rajt előtt nem volt fent minden kerék az FW41-en. Stroll kétszer is defektet kapott, így az is csodaszámba ment a végén, hogy egyáltalán be tudták fejezni a versenyt.

Williams-monaco-beszámoló-dppi 



„Nagy csalódással zártuk a napot, holott az edzések és az időmérőn mutatott teljesítményünk alapján sokkal jobb hétvégére számítottunk. Sajnos elrontottuk Szergej versenyét a gumiszabály megsértésével, hiszen a büntetéssel azonnal tönkre is ment a futama, onnantól kezdve már csak a kék zászlókra kellett figyelnie. Hiába váltottunk át két kiállásos taktikára, maximum annyit értünk el, hogy amikor szabad volt előtte a pálya, képes volt nagyon gyors körökre. Lance fékjei túlforrósodtak, ez okozta a defektjét, amit nem tudtunk megjavítani, így másodszor is megtörtént ugyanaz vele, és ezzel a három kiállással el is dőlt számára minden” – fogalmazott Paddy Lowe, a csapat műszaki igazgatója. 

Szirotkin talán idei legjobb versenyét futhatta volna, ha a csapata nem hibázik. „Nem ott zártam a futamot, ahol zárhattam volna az időmérőn mutatott teljesítményem alapján. Az autó versenyképes volt, úgy éreztem, harcolhatok a jobb helyekért vele. Megvolt a tempóm, akár a pontszerző helyekre is odaérhettem volna, de jött a büntetés a csapat hibája miatt, és minden reményem elszállt. Dolgoznunk kell keményen tovább, hiszen a kvalifikáción láthattuk, jó irányba haladunk” – nyilatkozta a rendkívül csalódott orosz pilóta.

Stroll egyenesen szörnyűnek nevezte a vasárnapját. „A két defekt miatt rengeteg időt veszítettem, és onnantól kezdve csak arra kellett figyelnem, hogy a kék zászlók miatt sorban elengedjem a többieket. Így pedig egyszerűen nem lehet versenyezni. De mostantól előre tekintek, hiszen a hazai versenyem jön, és csak reménykedni tudok abban, hogy ennél sokkal jobban fogunk szerepelni” – közölte a fiatal kanadai versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: