DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ocon: Kár, hogy nem jöhetünk ide jövő héten is

Esteban Ocon, a Force India francia pilótája rendkívül élvezte a versenyt, elégedett a ma mutatott teljesítményével és az autót sem győzte dicsérni a futam utáni interjúban.

A Force India szezonja nem kezdődött zökkenőmentesen, hiszen az első három nagydíj alatt mindössze egyetlen pontot szerzett a csapat, azonban kijelenthető, hogy kijött a gödörből a rózsaszín csapat, miután folyamatosan egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtanak.

A francia pilóta nagyon boldog, hogy ennyire jól sikerült számára a verseny, hiszen rengetegen szurkoltak neki Monacóban: „Nagyszerű móka volt ma vezetni az autót, fantasztikus ez a 6. hely. Igazából egész hétvégén jól éreztem magam a volán mögött, volt olyan szakasza a futamnak, amikor azt mondta a versenymérnököm, hogy én vagyok a leggyorsabb a pályán” – nyilatkozta Ocon, aki láthatóan majd kicsattant a boldogságtól. „Nagyon nehezen indult ez az év, de amikor először mondják a fülemre a szezonban, hogy én vagyok a leggyorsabb, az nagyszerű érzés. Eleinte nem is akartam hinni a fülemnek, nagyon meglepődtem.”

Pazar versenyen van túl a francia


A hétvégén bemutatkoztak a hiperlágy gumik, amik Ocon szerint kulcsszerepet játszottak a versenyen: „Úgy érzem, a többiekhez képest sokkal jobban megértettük a gumik működését, a futam vége felé már több mint egy másodperccel gyorsabbak voltunk körönként, mint Raikkönen és Bottas. Nem is kívánhatnék mást a szezon hátralévő részére, mint minél több ilyen hétvégét, az egész fantasztikus volt.”

Azt, hogy Ocon tényleg felemelő versenyen van túl, mi sem bizonyítja jobban, hogy az értékelés végén kissé tréfásan megjegyezte: „Kár, hogy Monaco csak egyszer szerepel a versenynaptárban. Jöhetnénk jövő héten is!”

A Force India francia versenyzője ezzel kilencre növelte pontjai számát, csapattársa, Sergio Perez pedig nagyrészt az azerbajdzsáni dobogónak köszönhetően már 17 pontot gyűjtött, így a Force India jelenleg a 6. helyet foglalja el a konstruktőri táblázaton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: