DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem is érdekli Sainzt, levágta-e a pályát Verstappen

A monacói futam véleményes esete volt Max Verstappen előzése Carlos Sainzzal szemben – a 10. helyen végző renault-s spanyolnak annyira rossz futama volt, hogy nem is törődik vele, szabályos helycsere történt-e.

Egyetlen ponttal távozott a Monacói Nagydíjról Carlos Sainz, aki a nyolcadik rajtkocka megszerzése után vélhetően jobb eredményben reménykedett. Ezt mutatja a spanyol csalódott nyilatkozata is – elsődlegesen azt érzi hibának, hogy a 15. körben hiperlágy abroncsait szuperlágy helyett ultralágyra cserélte, és ezekkel kellett kihúznia a nagydíj végéig.

„Nagyon rossz, nagyon keserű érzés. Azt hiszem, a futam kisebb katasztrófa volt az elejétől kezdve” – beszélt a 10. helyezett a spanyol Movistarnak arról, milyen érzés a pontszerzés. „Annak ellenére, hogy takarékoskodtam a gumikkal, az első abroncsok nagyon koptak. Nem tudjuk, hogy miért, ezért ennek is figyelmet kell szentelnünk. Aztán a döntés, hogy a 15. körben ultralágyra váltsunk, nem volt a leghelyesebb.”



A futam későbbi szakaszában megkapta magára a friss hiperlágy abroncsot használó Nico Hülkenberget és Max Verstappent. Annak ellenére, hogy az ellenfelek körönként három-négy másodperccel is gyorsabbak voltak, a szűk monte-carlói pályán nem tudták könnyedén megelőzni Sainzt. Hülkenberg elengedésére a Renault utasította, Verstappen pedig egy határesetnek minősíthető pályalevágással lépte át.

„Nem törődök vele. Annyival gyorsabb volt nálam, hogy az, hogy a pályán kívül előzett-e meg vagy nem, nem is érdekel” – mondta Verstappenről, majd a csapattársával való esetet is felidézte: „A futam már előtte elveszett, az ultralággyal tapasztalt kopás miatt. Még ha Monacóban is vagyunk, az elsődleges a csapat és a pontszerzés. Több pontot szereztünk a McLarennél. Nico elengedése csak egy anekdota.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: