DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko: Max nem nyomhatja mindig padlóig a gázt

Helmut Marko, a Red Bull Formula-1-es istálló tanácsadója sem dicsérte meg Max Verstappent, amiért a harmadik szabadedzés végén összetörte a kocsiját, s így csak a mezőny végéről rajtolhat el.

A Red Bull szerelők hiába tettek meg mindent, nem tudták összerakni az időmérőre Verstappen összetört versenyautóját. A holland pilóta hibázott, ez pedig a futamjába kerülhet, mivel utolsóként kell indulnia. Pedig a feltételek adottak voltak számára is ahhoz, hogy az élmezőnyben végezzen, hiszen csapattársa, Daniel Ricciardo meg tudta nyerni a kvalifikációt.

Ezzel a holland elkövette azt a „bravúrt”, hogy mind a hat idei vesenyhétvégén összejött már legalább egy balesete.

„Meg kell tanulnia, hogy nem nyomhatja mindig padlóig a gázt. Minden balesete különbözött, de a mostani egyértelműen teljesen felesleges volt” – nyilatkozta Helmut Marko.



Verstappent az F1-es mezőny egyik leggyorsabb és legérdekesebb versenyzőjének tartják, ám hiába, Marko inkább aggódik amiatt, hogy mennyi balesetben an része.

„Azt hiszem, nem elég türelmes. Mindig azt akarja, hogy ő legyen a leggyorsabb, de csak akkor érsz el eredményt, ha áthaladsz a célon. Jobb ítélőképességre is szüksége lenne” – jellemezte a pilótát az osztrák szakember.

A korábban ugyancsak az F1-ben versenyző Marko elárulta, csak a hétvége után ülne le beszélgetni Max Verstappennel a hibáiról.

A fiatal pilóta is elismerte hibáját, ugyanakkor szerinte az eddigi balesetekből ezzel együtt csak kettőt lehet a nyakába varrni. A csapatfőnök, Christian Horner ugyancsak csalódott volt, mivel szerinte akár az első sort is képesek lettek volna megszerezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: