DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc sajnálkozik, Hartley nem bosszús

Élete első hazai Formula–1-es futama keserűen ért véget Charles Leclerc-nek Monacóban, s a Sauber pilótája Brendon Hartley versenyét is elrontotta önhibáján kívül.

A hetvenedik körig élvezhette a monacói közönség, hogy a 20 éves helyi pilóta révén hazai versenyzőnek is szurkolhat. Ekkor azonban a technika ördöge kibabrált Leclerc-rel: elszállt a féke, s csak utas volt, miközben az előtte haladó, kanyar előtt fékező új-zélandi Toro Rossójának hátulját lebontotta – szerencsére egyikük sem sérült meg a balesetben.

„Nem volt fékem, kár, hogy ez pont a hazai futamomon történt meg. Ugyanakkor sok pozitívumból lehet erőt meríteni, és el kell felejteni a negatívumokat” – értékelt röviden Leclerc.



A „megtorpedózott” Brendon Hartley egyáltalán nem neheztel a monacói pilótára, s már meg is beszélték a történteket.

„Nehéz volt a tizenötödik helyről rajtolva versenyezni. A rajt után megsérült az első szárnyam, ami zavaró volt, de sikerült kitartani, elégedett voltam a futamommal” – mondta az új-zélandi, majd kitért az ütközésre is. „Beszéltem Charles-lal, és azt mondta, elmentek a fékjei. Meglehetősen bosszantó, ami történt, de ez Monaco” – zárta le a témát Hartley.

Az új-zélandinak egyébként idén bőven jut a horrorisztikus pillanatokból. Azerbajdzsánban csapattársával, Pierre Gaslyval nem értették meg egymást, hajszálon múlott a balesetük, Barcelonában viszont már nem volt szerencséje, a harmadik szabadedzésen úgy összetörte kocsiját, hogy az ketté is tört, amikor a daruval felemelték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: