DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Horner: Majdnem kiálltunk Ricciardóval

Christian Horner szinte csodának titulálta, hogy Daniel Ricciardo egyáltalán be tudta fejezni a Monacói Nagydíjat. Az ausztrált több műszaki gond hátráltatta, de így is megnyerte a futamot.

Idei második győzelmét aratta Ricciardo Monacóban a Kínai Nagydíj után. Az egész hétvégén ellentmondást nem tűrően vezetett az ausztrál, és minden egyes eseményen az élen végzett, így megérdemelten, de nem egyszerű körülmények között tudott nyerni.

Christian Horner elárulta, mennyi gonddal kellett megküzdenie a győztesnek: „Hihetetlen, hogy nem adta fel a versenyt. A hétvége minden szakaszában a leggyorsabb volt. Elromlott az MGU-K-ja a 17. vagy a 18. körben, így két és fél másodpercet lassult körönként. Aztán pedig a fékek hőmérsékletét nem tudtuk kezelni, ami az üzemanyag és a gumik melegedéséhez vezetett. Mégis úgy sikerült, mintha egy vasárnap délutáni vezetésen lenne.”

 horner-ricciardorol-monaco-utan-2018



A Red Bullnál még az a forgatókönyv is szerepelt, hogy ki kell hívniuk Ricciardót futam közben: „Mondták a központból, hogy egy vagy két körön belül ki kell állnunk, de én erre a következőt mondtam: Nézzétek, vezetjük a Monacói Nagydíjat, csak menjünk tovább!”

„A gombokkal játszva üzemanyagot, fékeket és gumikat spórolva vezetett, közben pedig azt kérdezte, mi a helyzet Max abroncsaival. Hihetetlenül vezetett ezen a hétvégén” - zárta elégedetten Horner mondandóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: