DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Cél a győzelem

Lewis Hamilton optimista azt illetően, hogy akár meg is nyerheti a Monacói Nagydíjat a harmadik rajthelyről indulva, de Sebastian Vettelnek is hasonló tervei vannak.

A négyszeres világbajnok brit több, mint 4 tizeddel maradt el Ricciardo pole-pozíciót érő 1:10,810-es idejétől, és még legnagyobb riválisa, Sebastian Vettel is megelőzte őt. Jelenleg 17 pontos az előnye Vettellel szemben, ám ő egyértelműsítette, nem az a célja, hogy a Ferrari előtt végezzen: „Csak a győzelem jöhet szóba! Ezért fogok vasárnap autóba ülni.”

„Valahogyan, valamikor meg kell próbálnom eléjük kerülni. Ezen a pályán egyszerre semmi sem lehetetlen, mégis minden az.”

Emlékezhetünk rá, hogy 2016-ban Ricciardo elrontott boxkiállásának köszönhette a győzelmet Lewis Hamilton - ami az ausztrálnak azóta is fájó tüske - és idén is abban reménykedik, hogy valahogyan az élre tud kerülni: „Hosszú lesz a futam, és ha jól tudom, a Red Bull még nem próbálta ki a keményebb keveréket a hétvégén. Érdekes lesz látni, hogy kinek hogyan alakul a versenye. Az időmérőn esélytelenek voltunk, hibátlan kört futottam, de nem tudtam elkapni Danielt. A futam talán más lesz.”



A 2017-es Monacói Nagydíjat Sebastian Vettel nyerte meg, aki azt mondta, nem fog felesleges kockázatot vállalni, de idén is szeretné ő meglátni elsőként a kockás zászlót: „Az első sor jó, de a pole még jobb. Az időmérőn csak nyomtuk a gázt, de a verseny sokkal taktikusabb lesz, tudjuk, mit kell tennünk. Majd meglátjuk, hogyan alakul a verseny” – mondta a német, aki hozzátette, egyelőre nem gondol a világbajnoki címre: „Nem hinném, hogy az idény ezen szakaszában túl sokat kellene foglalkoznom a pontokkal és a számokkal. Ha esélyt látunk a győzelemre, azt meg kell ragadnunk, de ha nincs rá sansz, akkor azt kell kihoznunk a versenyből, ami a győzelem után a legjobb számunkra. Persze innen szeretném megnyerni a futamot.”

A Monacói Nagydíj délután 3 óra 10 perckor kezdődik, ahol kiderül, hogy új győztest avathatunk-e a hercegségben, Daniel Ricciardo személyében, vagy sikerül Vettelnek, esetleg Hamiltonnak behúzni a győzelmet. Mindenesetre izgalmas versenyre van kilátás, hiszen ritkán fordul elő, hogy az első három helyről három különböző csapat pilótája induljon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: