DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Jövőre IndyCar a McLarennel?

Egyre több jel mutat arra, hogy a McLaren hamarosan belevág az IndyCar-kalandba és visszatér a tengerentúli sorozatba, akár már jövőre. A hírek szerint esélyes, hogy Fernando Alonsóval a volánnál.

Valóban, gyakorlatilag minden héten új variáció jelenik meg arról, hol és hogyan folytatja pályafutását Fernando Alonso 2019-től. A Monacói Nagydíj hétvégéjén pattant ki a hír, hogy a kétszeres spanyol világbajnok és a Ferrari titkos tárgyalásokat folytattak Barcelonában két héttel ezelőtt, hogy 2005 és 2006 bajnoka jövőre visszatérne Maranellóba.

2017 egyik nagy szenzációja volt, amikor Alonso kihagyta a patinás F1-es verseny azért, hogy az Indy 500-on vehessen részt egy, Michael Andretti csapatának segítségével felkészített McLaren-Hondával. Már tavaly is azt nyilatkozták a tengerentúlon, hogy tárt karokkal várják a spanyolt, hogy teljes idényben is csatlakozzon a szériába.

A legfrissebb híresztelés szerint ez 2019-ben meg is történhet, méghozzá a McLarennel együtt. Az első évben még egy partnercsapat oldalán, 2020-tól pedig teljesen önállóan. Külön érdekesség, hogy Alonso tavalyi mentorát, Gil de Ferrant nevezte ki a McLaren, saját IndyCar projektje egyik vezetőjének.

Fernando Alonso jövője állandó beszédtéma


A McLaren vezérigazgatója részben elismerte, hogy a híreknek van valóságalapja. „A motorsport más formáit is vizsgáljuk, leginkább az IndyCar merült fel komoly lehetőségként. Gil de Ferran komoly múlttal rendelkezik ott, az ő segítsége nagyon sokat ér majd számunkra, abszolút nyitottak vagyunk arra a szériára” – reagált a pletykákra Zak Brown.

De hogy állna a dologhoz az érintett, kétszeres világbajnok? „Zak hívott néhány héttel ezelőtt és új perspektívákra világított rá a jövőt illetően, de nem tudom különösebben kommentálni de Ferran kinevezését” – fogalmazott Fernando Alonso.

Egyre erősebb a szakértők feltevése, hogy a spanyol ász megcsömörlött a sikertelenségtől és inkább olyan versenysorozatban próbálná ki magát (amilyen a WEC is), ahol reális esélye van a sikerre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: