DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg vörös overallt adna Ricciardóra

Daniel Ricciardónak a Ferrariért cserébe év végén el kellene hagynia a Red Bullt – vallja az F1 2016-os világbajnoka, aki szerint óriásit fejlődtek a maranellóiak, ezért náluk a helye az ausztrálnak.

Nico Rosberg a partvonalról figyelve szívesen megkavarná a Formula-1 jelenlegi élmezőnyét – derült ki egy kvízjátékból, amit a Monacói Nagydíj helyszínén játszottak a némettel. Rosberg feladata az volt, hogy állítson össze egy képzeletbeli álomcsapatot a jelenlegi mezőnyből, ő pedig Daniel Ricciardóhoz érve kijelentette, neki Sebastian Vettel mellett a legendás olasz márkánál a helye.

„Szerintem a Ferrarihoz kellene mennie” – közölte a Mercedes korábbi pilótája. „A Red Bullnál egyszer már működött ez a felállás. Abban nem vagyok biztos, hogy Vettel repesne az örömtől, elvégre ugyanabban az autóban Ricciardo gyorsabb volt nála, de ettől függetlenül egy jó döntés lenne a váltás.”

ricciardo-vettel-2014-portre



A két pilóta egyszer valóban volt már egy csapatban, 2014-ben Vettel az utolsó, Ricciardo pedig az első évét taposta az energiaitalos gárdánál, így abban az évben ugyanazt az autót vezethették. Négyszeres világbajnokként a német akkor kikapott csapattársától – míg ő maga egy futamgyőzelmet sem szerzett, addig Ricciardo háromszor is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Rosberg a Mercedes gyári szintű visszatérése (2010) óta a legendás márkánál versenyzett a Formula-1-ben, így az első sorból követte végig a csapat fejlődését. Pontosan tudja, milyen elképesztő munka rejlik egy ilyen sikereket elért csapat mögött, ezért meghökkenve tapasztalta a Ferrari idei kimagasló teljesítményét.

„Egészen meglepőek, mivel tudom, mennyire hihetetlenül jó a Mercedes. Tavaly azt gondoltam, hogy a Ferrari az új szabályokkal talán betalált egy-két dologba, de idővel a Mercedes ismét visszaveszi korábbi pozícióját. Teljesen váratlanul ért, hogy a Ferrarié jelen pillanatban a jobb autó. Fantasztikus munkát végeztek” – dicsérte a maranellóiakat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: