DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Idén Raikkönen fog nyerni

Nico Rosberg és szintén világbajnok édesapja is pályára gurult csütörtökön Monacóban. A 2016-os bajnok szerint idén Kimi Raikkönen fog nyerni, de már a távolabbi jövő kiemelkedő pilótáját is látja.

A csütörtöki edzésnap egyik nagy showja volt, amikor két kör erejéig visszatért a pályára az 1982-es összetett győztes, Keke Rosberg és fia, a 2016-ban a csúcsra jutó Nico. Mindketten világbajnok versenyautójukkal tették meg a távot, ám a még mindig fiatal, ifjabb Rosberg továbbra sem szeretne visszatérni.

A Monte Carlóban rendezett, idei hatodik nagydíjjal kapcsolatban kiemelte, hogy végre egy helyszín, ahol valós esélye van három különböző istállónak is a futamgyőzelemre, de véleménye szerint a Ferrari utolsó világbajnoka, a 2007-ben a tabella élén végző Kimi Raikkönen megtöri több, mint öt éve tartó nyeretlenségi szériáját és a dobogó tetejére állhat.

Rosberg szerint a tavalyi pole-pozíciót idén Raikkönen-győzelem követi


„Hát nem pompás, hogy itt Monacóban három csapat hat versenyzőjének bármelyike megszerezheti a győzelmet? De azt is el kell ismerni, hogy az idei évben eddig a Ferrari rendelkezik a legjobb versenyautóval” – nyilatkozta Nico Rosberg.

„Kimi Raikkönen ebben a szezonban rettenetesen erősnek mutatkozik, tavaly ráadásul megszerezte a pole-pozíciót. Rá tenném a pénzemet, ő lesz az idei monacói győztes” – dicsérte egykori riválisát a 2016 végén visszavonult német pilóta.

A mostanában a Sky szakkommentátoraként tevékenykedő ex-pilótára egy másik versenyző is nagy hatást gyakorolt. „Charles Leclerc-t nagyon nagyra tartom. Amit eddig láttam tőle, úgy vélem, egyértelműen egy potenciális világbajnok leledzik benne. Hatalmas tehetség, több ízben is elképesztő teljesítményre volt már képes, a jövő bajnoka” – tért ki a fiatal monacói pilótára Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: