DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: Miénk lehetett volna az első sor

Felemás érzések uralkodhatnak az energiaitalos alakulatnál a Monacói Nagydíj időmérő edzése után, hiszen Ricciardo megszerezte a pole-pozíciót, Verstappen viszont csak az utolsó helyről indulhat.

A harmadik szabadedzés végéig egészen úgy tűnt, hogy a kvalifikáció is sima lehet a Red Bull számára. Ott azonban az utolsó szektorban Max Verstappen eldobta autóját, és a falban kötött ki. A szerelők nem készültek el a javításokkal, így a fiatal holland ki sem tudott menni az időmérő edzésen a pályára.

Christian Horner nem győzte magasztalni a pole-pozíciót szerző Ricciardót: „Daniel egész hétvégén nagyon ott volt, a leggyorsabb minden edzésen és az időmérő mindegyik szakaszában is. Két olyan kört ment, ami elég lett volna a pole-pozícióra, csodás munkát végzett.”

red-bull-a-monacoi-idomerorol-2018



„Egy kis keserűséget is érzek. Igaz, örülhetünk a pole-nak, de mindkét autónk ott lehetne az elöl. Kissé frusztráló, hogy egy ilyen gyors Red Bull-lal nincs ott mindkét pilótánk az első sorban” - folytatta kevésbé pozitív hangnemben a brit.

A Red Bull csapatvezetője elárulta, miért nem lett kész időben Verstappen autója: „Max autója kigyulladt, aztán később láttuk, hogy egy fedett helyen szivárog az olaj a váltóból, ez volt az oka annak, hogy lángra kapott. A srácok a legjobbukat nyújtották, hogy kicseréljék a váltót, ami öt rajthelyes büntetéssel járt volna. Tényleg mindkét autó szerelőgárdája mindent megtett, de sajnos ez sem volt elég.”

„Ez a hely keményen bánik az emberrel, ha visszaélnek vele. Max nagyon gyors versenyző, ezzel mi is tisztában vagyunk, ezen a hétvégén pedig egy remek autónk van. Nála senki sem lehet frusztráltabb, mivel az első sorban kellett volna végeznie ma. Ez a lehető legkeményebb lecke, amiből most tanulhatott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: