DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon a monacói dobogóról álmodik

Nem sikerült rosszul az időmérő edzés a Force Indiának, mivel mindkét autójuk ott van a legjobb tíz között. Esteban Ocon a hatodik helyről indul, és legvadabb álmaiban az első háromba is felérne.

A francia pilóta természetesen tisztában van vele, hogy ehhez előtte minimum egy balesetnek, vagy biztonsági autós fázisnak kell történnie. Hatalmas volt a különbség: 1,2 másodpercet kapott a francia Daniel Ricciardótól, de az előtte végző Valtteri Bottas is hat tizedre volt tőle az időmérőn.

Ocon boldogan nyilatkozott a monacói kvalifikáció után: „Nagyon elégedett vagyok. Ma megmutattuk, milyen erősek vagyunk csapatként, és hatodikak lettünk Monacóban. Ez az év legfontosabb időmérője, és nagyszerű lehetőségünk van a vasárnapi pontszerzésre.”

 ocon-a-monacoi-idomerorol-2018



„A csapat nagyon sokat dolgozott, hogy minden versenyen javuljon az autó a fejlesztéseinknek köszönhetően, és ez ismét kifizetődik” - folytatta a Force India dicséretével a francia.

A francia pilóta vasárnapi céljait is ismertette: „Nem úgy éreztem a Q3-as körömet, mintha a hétvége legjobbja lett volna, de az autó jól működött és a köridőm sem mondható rossznak. Nem szabad elragadtatni magam, mert még hosszú út áll előttünk vasárnap. A futamon is jó munkát kell végeznünk, kimaradnunk a bajból, és egyben hazahoznunk az autót.”

Ocon mer nagyot álmodni: „Ez a dobogó mindig az álmaim között szerepel. Természetesen, ha nem történik semmi, nagyon nehéz lesz, de tökéletes helyzetben vagyunk ahhoz, hogy álmodhassunk róla.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: